Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kam vyhodiť hubku na riad? Je ľahké urobiť chybu

24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kryuchka Yaroslav). Triedenie odpadu je nielen povinnosťou, ale predovšetkým kľúčovým prvkom udržateľnosti, ktorý umožňuje lepšie nakladanie s odpadom a stará sa o budúcnosť našej planéty. Mnohí ľudia pritom stále čelia dilemám, kam vyhodiť predmety každodennej potreby. Materiály, z ktorých sú vyrobené, neposkytujú vždy jednoznačnú odpoveď. To je aj prípad […]
Menej ako 1 min. min.

24.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kryuchka Yaroslav).

Triedenie odpadu je nielen povinnosťou, ale predovšetkým kľúčovým prvkom udržateľnosti, ktorý umožňuje lepšie nakladanie s odpadom a stará sa o budúcnosť našej planéty. Mnohí ľudia pritom stále čelia dilemám, kam vyhodiť predmety každodennej potreby. Materiály, z ktorých sú vyrobené, neposkytujú vždy jednoznačnú odpoveď. To je aj prípad obľúbených kuchynských doplnkov. Viete, kam vyhodiť použitú hubku na riad?

Triedenie odpadu je nielen povinnosťou, ale predovšetkým kľúčovým prvkom udržateľnosti
Foto: shutterstock/Kryuchka Yaroslav

Hubka na riad – aký druh odpadu to je?

Je to nepostrádateľný prvok v každej kuchyni. Používa sa na umývanie riadu a mnohokrát ju používame aj na čistenie iných povrchov. Ako každý predmet, aj hubka na riad sa časom opotrebuje a znečistí, takže prirodzeným reflexom je vyhodiť ju a siahnuť po novej.

Do akej nádoby ju dať? Hubky na riad predstavujú odpad, ktorý nie je ľahké zaradiť do štandardného systému triedenia. Zvyčajne sú vyrobené z rôznych syntetických materiálov, ako je polyuretán alebo celulóza, čo sťažuje ich recykláciu.

Kam vyhodiť hubku na riad?

Plastové fľaše, sklenené nádoby, kovové plechovky alebo organický odpad zvyčajne nespôsobujú pri separovaní odpadu žiadne ťažkosti. Bohužiaľ, nie vždy je táto záležitosť taká samozrejmá. Čo by ste mali urobiť s použitou hubkou na riad? Mala by ísť do koša na zmiešaný odpad. Sem patrí odpad, ktorý nepatrí do iných recyklačných kategórií. Na Slovensku sú tieto kontajnery zvyčajne označené čiernou farbou

Tieto pravidlá sa nevzťahujú len na kuchynské drôtenky. To isté urobte aj s hubkou na umývanie tela, auta alebo hubkou používanou pri upratovaní v domácnosti.

Rekordmani sú schopní používať aj veľmi používané hubky – ošarpané, zafarbené… Patríte do tejto skupiny?
Foto: shutterstock/FabrikaSimf

Ako často by ste mali vymieňať hubku na riad?

Rekordmani sú schopní používať aj veľmi používané hubky – ošarpané, zafarbené… Patríte do tejto skupiny? Je najvyšší čas sa z nej odhlásiť. Odborníci uvádzajú, že tento všedný predmet je skutočným rajom pre baktérie, čo neznie až tak šokujúco, keď si uvedomíte, v akých podmienkach sa používa. Neustála vlhkosť a kontakt so zvyškami potravín podporujú rozmnožovanie škodlivých mikroorganizmov. Preto sa odporúča vymieňať hubku na riad najmenej raz týždenne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hubku na riad posypte soľou a zalejte octom. Počkajte 10 minút a uvidíte, čo sa stane

Kam vyhodiť špongie? Takýto odpad by mal ísť len do jedného kontajnera

The post Kam vyhodiť hubku na riad? Je ľahké urobiť chybu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie