Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kam vyhodiť obaly od masla? Bohužiaľ, väčšina ľudí to robí zle

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/recycling). Použité obaly z mnohých výrobkov môžu byť problematické, keď príde čas ich umiestniť do správneho koša. Plasty, kovy alebo možno zmiešaný odpad? Tento hlavolam často vzniká pri likvidácii obalov od masla. Preto vám poradíme, ktorý odpadkový kôš bude v tomto prípade správny. Mnohí ľudia môžu byť zmätení. Použité […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/recycling).

Použité obaly z mnohých výrobkov môžu byť problematické, keď príde čas ich umiestniť do správneho koša. Plasty, kovy alebo možno zmiešaný odpad? Tento hlavolam často vzniká pri likvidácii obalov od masla. Preto vám poradíme, ktorý odpadkový kôš bude v tomto prípade správny. Mnohí ľudia môžu byť zmätení.

Použité obaly z mnohých výrobkov môžu byť problematické, keď príde čas ich umiestniť do správneho koša. Plasty, kovy alebo možno zmiešaný odpad? Tento hlavolam často vzniká pri likvidácii obalov od masla.
Foto: shutterstock.com/recycling

Triedenie odpadu je mimoriadne dôležité z hľadiska starostlivosti o životné prostredie. V posledných rokoch je vidieť, že čoraz viac ľudí si na to dáva pozor. V niektorých prípadoch to však môže spôsobiť poriadny hlavolam. Platí to najmä vtedy, keď musíte použitý maslový papier umiestniť do správneho kontajnera.

Aký odpadkový kôš na balenie masla? Záleží na plaste?

Triedenie odpadu je často intuitívne. Často, ale nie vždy. Okrem iného je to aj prípad masla, ktoré je medzi mnohými Slovákmi mimoriadne obľúbenou potravinou. V dôsledku toho použité obaly od masla často končia v koši. Ale je to vždy v tom správnom?

Žiaľ, mnohí ľudia nesprávne vyhadzujú obaly od výrobkov, ako je napríklad maslo. Kupujú ho v obaloch, ktoré na prvý pohľad vyzerajú rovnako. Často sú však vyrobené z rôznych druhov papiera. Niektoré sú voskované, zatiaľ čo iné sú kombinované s alobalom.

Má to, z akého materiálu je papier na maslo vyrobený, nejaký význam pre to, do akého koša by mal patriť? Mnoho ľudí si myslí, že áno. Aký je v skutočnosti?

Žiaľ, mnohí ľudia nesprávne vyhadzujú obaly od výrobkov, ako je napríklad maslo. Kupujú ho v obaloch, ktoré na prvý pohľad vyzerajú rovnako.
Foto: Súkromný archív

Kde sa zbaviť použitých obalov na maslo?

Všetky obaly na maslo majú jednu spoločnú vlastnosť, ktorá je rozhodujúca pri triedení odpadu. Bez ohľadu na typ plastu by sa znečistený papier od masla mal umiestniť do nádoby na zmesový odpad.

Čistý a navyše suchý papier je vhodný na separáciu. Nikto však zvyčajne nemá čas umývať veci, ktoré aj tak skončia v koši, preto nezabudnite, že použité obaly od masla by mali vždy skončiť v koši na zmesový odpad.

Tento odpadkový kôš má zvyčajne čiernu alebo tmavosivú farbu. Okrem iného je určený na odpad, ktorý sa nepodarilo vyseparovať do nádob na separovaný odpad. Patria sem aj znečistené a mastné obaly od masla, ktoré nie sú vhodné na recykláciu.

Teraz, keď už viete, kam sa dá vyhodiť papier od masla, je vhodné zistiť, kam sa dajú vyhodiť plastové obaly od masla, napríklad obaly od číreného masla. Tie sa dajú ľahko vyhodiť do žltých kontajnerov na kovy a plasty. V tomto prípade ich nie je potrebné umývať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nastriekajte okenné rámy. Muchy sa budú držať ďalej

Fľaše na olej. Kam s nimi? Veľa ľudí si na recykláciu vyberá nesprávny odpadkový kôš

The post Kam vyhodiť obaly od masla? Bohužiaľ, väčšina ľudí to robí zle appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie