Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kampaň ANO? Jako český týden v supermarketu nebo reklama na auto, kritizoval Leinert

Volby do Evropského parlamentu v Česku by podle exkluzivního průzkumu agentury STEM pro CNN Prima NEWS vyhrálo hnutí ANO. Těsně za ním by se umístila koalice Spolu, třetí by skončil STAN. Rozdíl mezi prvním a druhým místem je ale jen 1,6 procenta. „Ještě nedávno to bylo třeba šest procentních bodů. Svědčí to o nějakém posunu,“ řekl […]
Menej ako 1 min. min.

Volby do Evropského parlamentu v Česku by podle exkluzivního průzkumu agentury STEM pro CNN Prima NEWS vyhrálo hnutí ANO. Těsně za ním by se umístila koalice Spolu, třetí by skončil STAN. Rozdíl mezi prvním a druhým místem je ale jen 1,6 procenta. „Ještě nedávno to bylo třeba šest procentních bodů. Svědčí to o nějakém posunu,“ řekl v Partii Plus na CNN Prima NEWS komentátor Hospodářských novin Ondřej Leinert.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kokain ve Sněmovně? Schillerová nevěří, že o něm policie mlčela. Nelžu, bránila se Pekarová

Podle něj je to dané dvěma důvody. „Hnutí ANO asi nedokáže úplně oslovovat svůj voličský potenciál. Vyvstal mu zde také zajímavý soupeř v podobě koalice Stačilo!, kdy se paní Konečné podařil ‚majstrštyk‘ a z mrtvých komunistů udělala 8,1 procenta,“ řekl Leinert a podotkl, že právě Stačilo! může ubírat hnutí ANO voliče.

To, že voliči ANO možná podceňují evropské volby, v Partii Terezie Tománkové přiznala i místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Alena Schillerová (ANO). „Dlouhodobý trend našich voličů je takový, že trošku podceňují evropské volby. Mají pocit, že Brusel je tisíc kilometrů daleko, takže se jich to netýká,“ sdělila Schillerová.

Leinert vidí problém v nedostatečné kampani. „Ta kampaň je mdlá. Vypadá to jako na akci česká chuťovka nebo české týdny v nějakém supermarketu. Když jsem viděl nějaký spot, vypadalo to zas jako reklama na auto,“ popsal Leinert.

Pokud by s tím ANO chtělo něco udělat, mělo by se podle něj podívat na to, co zajímá voliče Stačilo!. „Tam jim část voličů odešla. Měli by se podívat i k voličům Přísahy a Motoristů, jestli se tam nedá ještě nějaký hlas urvat. Jakkoliv Andrej Babiš říkal, že jsou pro ně tyto volby důležité, je vidět, že si na tom nedávají tolik záležet,“ dodal komentátor.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie