Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kampaň pred voľbami do EP bola podľa Hojsíka poznačená atentátom na Fica. Zároveň sa rozhodovalo o tom, či zostane Slovensko proeurópske (video)

Pokiaľ ide o výzvy, ktorým bude EÚ čeliť počas najbližších piatich rokov, Hojsík spomenul pojem odolnosti, a to ako odolnosti bezpečnostnej, tak aj odolnosti voči klimatickým zmenám.
Menej ako 1 min. min.

10.6.2024 (SITA.sk) – Kampaň pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP) bola podľa znovuzvoleného europoslanca Martina Hojsíka (Progresívne Slovensko) poznačená atentátom na premiéra Roberta Fica.

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu 2024

Tento čin označil za hrozný a odsúdeniahodný. Dodal, že okrem iného bola kampaň svojím spôsobom aj o tom, kam bude smerovať Slovensko.

Akým výzvam bude čeliť EÚ?

„Čo je pre mňa veľmi smutné a rád by som debatoval o hlbších európskych témach. Ale v súčasnej situácii bola kampaň naozaj do veľkej miery o tom, či Slovensko ostane proeurópske, alebo sa takpovediac otočí na východ a bude ho to ťahať von z Európy, smerom k Putinovi,” vyjadril sa opätovne zvolený europoslanec pre agentúru SITA.

Pokiaľ ide o výzvy, ktorým bude EÚ čeliť počas najbližších piatich rokov, Hojsík spomenul pojem odolnosti, a to ako odolnosti bezpečnostnej, tak aj odolnosti voči klimatickým zmenám, ale tiež odolnosti napríklad voči strate strategických surovín.

„Na druhej strane je tu konkurencieschopnosť,” dodal s tým, že konkurencieschopnosť je o tom, ako dokážeme naložiť s príležitosťou, ktorú pre oblasť biznisu predstavuje Green Deal.

>>> Online (minúta po minúte): Eurovoľby 2024 na Slovensku

Riešenie environmentálnych problémov

Riešenie klimatickej krízy a environmentálnych problémov podľa neho možno vnímať ako príležitosť. Podotkol, že diskutoval s nejednou firmou, ktorá to takto vníma.

„Keď to nevyužijeme, začneme ekonomicky zaostávať,” myslí si Hojsík.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/hojsik_eurovolby.mp4

Viac k témam: Klimatická kríza, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Kampaň pred voľbami do EP bola podľa Hojsíka poznačená atentátom na Fica. Zároveň sa rozhodovalo o tom, či zostane Slovensko proeurópske (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie