Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kampaň sa čoskoro končí, dva dni pred eurovoľbami bude moratórium

Volebnú kampaň musia politické subjekty, ktoré kandidujú v eurovoľbách, ukončiť najneskôr 5. júna o polnoci. Od 6. júna bude plynúť 48-hodinové moratórium. Ministerstvo vnútra (MV) SR o tom informuje na svojom webe. Počas moratória je podľa zákona zakázané zverejňovať výsledky prieskumov verejnej mienky a volebných ankiet. Moratórium trvá až do skončenia hlasovania v deň volieb. […]
Menej ako 1 min. min.

Volebnú kampaň musia politické subjekty, ktoré kandidujú v eurovoľbách, ukončiť najneskôr 5. júna o polnoci. Od 6. júna bude plynúť 48-hodinové moratórium. Ministerstvo vnútra (MV) SR o tom informuje na svojom webe.

Počas moratória je podľa zákona zakázané zverejňovať výsledky prieskumov verejnej mienky a volebných ankiet. Moratórium trvá až do skončenia hlasovania v deň volieb.

Počas moratória je zakázaná akákoľvek činnosť v prospech a neprospech politickej strany alebo koalície, za ktorú sa obvykle platí úhrada, “smerujúca k propagácii ich činnosti, cieľov a programu”.

Duel pred eurovoľbami: Právo veta je pseudotéma, tvrdí Ódor. Beňová mu oponuje, hovorí o krokoch Šimečku

Bezplatné statusy na sociálnej sieti sa za volebnú kampaň nepovažujú. “Avšak status zverejnený za odplatu (sponzorovaný príspevok) je volebnou kampaňou,” upozorňuje MV.

Strany môžu na kampaň minúť najviac tri milióny eur. Financie určené na kampaň musí strana viesť na transparentnom účte. Údaje na ňom musia byť nepretržite prístupné tretím osobám a musia zobrazovať prehľad platobných transakcií. Na transparentný účet musia byť vložené peniaze výlučne prevodom z iného účtu. Výpisy z účtu musí kandidát uchovávať päť rokov od ich vydania.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. V eurovoľbách kandiduje 22 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie