Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kandidát ODS na hejtmana Kožušník: Máme moc krajů i obcí, musíme stát zefektivnit

„Myslím, že Česko má 14 krajů, což je z mého pohledu hodně. Připravujeme v rámci iniciativy Efektivní stát analýzu, kterou bychom chtěli představit začátkem příštího roku, a její součástí je i velký počet obcí. Přikláním se k tomu, aby fungování bylo výrazně efektivnější, protože vynaložené prostředky jsou vysoké,“ prohlásil Edvard Kožušník při příchodu do volebního štábu. Unikátní predikce: […]
Menej ako 1 min. min.

„Myslím, že Česko má 14 krajů, což je z mého pohledu hodně. Připravujeme v rámci iniciativy Efektivní stát analýzu, kterou bychom chtěli představit začátkem příštího roku, a její součástí je i velký počet obcí. Přikláním se k tomu, aby fungování bylo výrazně efektivnější, protože vynaložené prostředky jsou vysoké,“ prohlásil Edvard Kožušník při příchodu do volebního štábu.

Unikátní predikce: Vítěze i poražené krajských a senátních voleb vám přineseme jako první

Sám v letošních volbách kandiduje na hejtmana v Libereckém kraji. Od roku 2022 je zároveň náměstkem na ministerstvu průmyslu a obchodu.

Krajů je aktuálně 14 a obcí je 6 250, přičemž hlavní město Praha je podle zákona krajem i obcí zároveň. O tom, že je stát třeba zefektvnit a některé obce sloučit nebo zrušit, se debata vede dlouhodobě. Zefektivnění doporučuje také Národní ekonomická rada vlády nebo Národní rozpočtová rada.

NÁVOD K VOLBÁM: Jak hlasovat, jak se kroužkuje a na co si dát pozor

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie