Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kandidáti do EP: Von der Leyenovej Green Deal ožobračuje Európu

www.slovanskenoviny.sk/rss Green deal v tej forme, v akej ho presadzuje Európska komisia pod vedením Ursuly von der Leyenovej, ožobračuje Európu a je doslova likvidačný ako pre náš priemysel, tak pre našich pôdohospodárov. To je názor, ktorý prezentujú Milan Uhrík a Miroslav Suja (Republika), ktorí kandidujú do Európskeho parlamentu, kde majú veľké plány. „Von der Leyenovej […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Green deal v tej forme, v akej ho presadzuje Európska komisia pod vedením Ursuly von der Leyenovej, ožobračuje Európu a je doslova likvidačný ako pre náš priemysel, tak pre našich pôdohospodárov. To je názor, ktorý prezentujú Milan Uhrík a Miroslav Suja (Republika), ktorí kandidujú do Európskeho parlamentu, kde majú veľké plány.

„Von der Leyenovej Green Deal ožobračuje Európu. Preto sme predložili návrh na jeho zrušenie a nie sme v tom sami,“ hovorí Uhrík a dodáva, že k návrhu sa pripojilo niekoľko najsilnejších vlasteneckých strán v Európe – nemecká AfD, poľská PiS, česká SPD, francúzska FN, rakúska FPÖ, španielska VOX.

„Zastavenie od reality odtrhnutej politiky Bruselu požadujú už desiatky miliónov Európanov. Ľudia vidia realitu. A aj to, že veci sa dajú robiť oveľa lepšie,“ napísal Uhrík. Vo videu Suja s Uhríkom zhrnuli niektoré body z oficiálneho návrhu na zrušenie green dealu.

Čo teda chcú

„Namiesto nesplniteľných emisných kvót, ktoré dusia naše podniky, chceme prijať také opatrenia, ktoré pomôžu našim podnikom aby boli ekologické a modernizované – lebo krachujúce podniky a chudobní ľudia prírodu neochránia!,“povedal Miroslav Suja.

„Odmietame zákaz benzínových motorov, povinné elektromobily, či tie umelo predražené obnoviteľné energie a rovnako tak odmietame aj tie plánované emisné poplatky za vykurovanie domov alebo budov, či nebodaj emisné povolenky už aj pre zvieratá,“doplnil Uhrík.

„Namiesto toho chceme obnoviť náš vidiek a na naše krásne lúky vrátiť stáda hovädzieho dobytka. Eurofondy chceme využiť na dobudovanie kanalizácií a separovanie odpadu,“ pokračoval Suja.

Spoluzodpovedný Ševčovič

„Súčasný green deal jednoducho nastavený proti ľuďom a nedá sa opraviť. Preto sme aj my v súčasťou celoeurópskeho hnutia za jeho zrušenie a preto som spolu 40 ďalším kolegami podpísal a oficiálne predĺžil návrh uznesenia na zrušenie Green Deal-u. Pod tento návrh sa podpísali popredný europoslanci z najsilnejších strán,“ povedal Uhrík s tým, že za green deal je spoluzodpovedný aj slovenský eurokomisár Maroš Ševčovič (Smer-SSD).

„Zelení progresívci a červení sociálny demokrati na čele so smerákom Marošom Ševčovičom síce náš návrh na rokovanie do pléna odmietli zaradiť, ale ukázalo sa to najpodstatnejšie – v Európe je veľká masa, ktorá sa už nebojí volať po zrušení bruselských nezmyslov! A že sila tejto masy stále rastie!,“ povedal Uhrík.

Nie sú izolovaní

„Nie je pravda, že sme izolovaní, práve naopak – hlas vlastencov, aj nás, zo Slovenska, je v Bruseli čoraz silnejší! Nekecáme, nesľubujeme, nemeníme postoje – ale máme reálnu spoluprácu a zázemie. Preto poďte v Eurovoľbách voliť hnutie Republika : Za slovenské obilie, za slovenský chlieb, za slovenskú zem!,“ vyzval k voľbám v závere videa Milan Uhrík.

hlavnydennik.sk

Príspevok Kandidáti do EP: Von der Leyenovej Green Deal ožobračuje Európu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie