Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kandidáti do eurokomise? Jeden horší než druhý, zní z SPD. Jurečka připomněl nesplněný slib

Gentlemanská dohoda – tak říkají členové vlády slibu premiéra Petra Fialy (ODS), že českým eurokomisařem bude člen Pirátů a Starostů. Hnutí STAN má už jasno. Šéf Starostů Rakušan v pondělí oznámil, že „nominanty, které schválil celostátní výbor, jsou Nerudová a Síkela“. K TÉMATU: Síkela je jako eurokomisař morálně nepřijatelný, Nerudová zní jako špatný vtip, prohlásil Turek […]
Menej ako 1 min. min.

Gentlemanská dohoda – tak říkají členové vlády slibu premiéra Petra Fialy (ODS), že českým eurokomisařem bude člen Pirátů a Starostů. Hnutí STAN má už jasno. Šéf Starostů Rakušan v pondělí oznámil, že „nominanty, které schválil celostátní výbor, jsou Nerudová a Síkela“.

K TÉMATU: Síkela je jako eurokomisař morálně nepřijatelný, Nerudová zní jako špatný vtip, prohlásil Turek

Fiala vyzdvihl mimo jiné i to, že se jedná o veřejně známé osobnosti. „Máme dvě jména, o nichž se budeme bavit ve vládě a budeme hledat nejlepší řešení,“ přiblížil předseda vlády.

Přestože obě politická uskupení měla nominovat pouze jednoho společného kandidáta, po rozkolu v koalici vsadili Piráti právě na dosluhujícího europoslance Kolaju. Podle ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) nemá šanci usednout do křesla eurokomisaře. Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) ho však považuje za „nejlepšího kandidáta“.

Jurečka také prohlásil, že dnes už rozpadlá koalice Pirátů a Starostů nedodržela slovo a nepředstavila jednoho společného kandidáta. Přesto poznamenal, že největší šanci na úspěch má ministr Síkela.

Opoziční hnutí SPD ale všechna navržená jména odmítá. „Jeden je horší než druhý. Nerudová nebude hájit české zájmy, ale zájmy EU. Síkelu vnímám jako neúspěšného ministra,“ uvedla pro CNN Prima NEWS poslankyně Karla Maříková (SPD). O tom, kdo zasedne v diskutovaném křesle, rozhodne až vláda.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jsem bohatá nevěsta, řekla Gregorová o frakcích. Zkritizovala Starosty za vnitřní boje

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie