Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kansas žaluje společnost Pfizer za to, že věděla o závažných nežádoucích účincích, přesto tvrdila, že „vakcíny“ jsou bezpečné

Některé státy USA se aktuálně vyrovnávají s dobou Covidovou, což v některých případech znamená i podávání žalob na zodpovědné politiky, rádoby odborníky či výrobce takzvaných „vakcín.“ Dalším státem, který se rozhodl žalovat Pfizer, je Kansas. Kansaský generální prokurátor Kris Kobach v pondělí oznámil, že žaluje farmaceutický gigant Pfizer za to, že uvedl obyvatele Kansasu v […]
Menej ako 1 min. min.

Některé státy USA se aktuálně vyrovnávají s dobou Covidovou, což v některých případech znamená i podávání žalob na zodpovědné politiky, rádoby odborníky či výrobce takzvaných „vakcín.“

Dalším státem, který se rozhodl žalovat Pfizer, je Kansas.

Kansaský generální prokurátor Kris Kobach v pondělí oznámil, že žaluje farmaceutický gigant Pfizer za to, že uvedl obyvatele Kansasu v omyl ohledně bezpečnosti a účinnosti jeho takzvané vakcíny proti Covidu-19.

Během tiskové konference v Topece spolu s náměstkyní generálního prokurátora Fran Oleen a náměstkyněmi generálního prokurátora Kaley Schraderovou a Melanií Jackovou Kobach podrobně popsal obvinění vznesená proti společnosti Pfizer.

„Společnost Pfizer učinila několik zavádějících prohlášení, aby oklamala veřejnost ohledně své vakcíny v době, kdy Američané potřebovali pravdu,“ řekl Kobach.

 

Žaloba, která byla včera podána u okresního soudu v Thomasu, obviňuje společnost Pfizer z klamání Kansasanů ohledně rizik vakcín, včetně možného poškození těhotných žen a rizika myokarditidy.

Žaloba dále tvrdí, že společnost Pfizer nepravdivě tvrdila, že její vakcína je účinná proti variantám COVIDu, přestože důkazy svědčí o opaku.

Společnost Pfizer je také obviněna z toho, že naznačovala, že její vakcína zabránila přenosu COVID-19, přestože přiznala, že nezkoumala, zda její vakcína zastavila přenos.

Stát Kansas ve své žalobě nastiňuje několik konkrétních obvinění:

1. Společnost Pfizer uvedla veřejnost v omyl, že má „bezpečnou a účinnou“ vakcínu proti COVID-19.

2. Společnost Pfizer uvedla, že její vakcína proti COVID-19 je bezpečná, i když věděla, že její vakcína COVID-19 je spojena se závažnými nežádoucími účinky, včetně myokarditidy a perikarditidy, neúspěšných těhotenství a úmrtí. Společnost Pfizer tyto důležité bezpečnostní informace před veřejností zatajila.

3. Společnost Pfizer uvedla, že její vakcína proti COVID-19 je účinná, i když věděla, že její účinek časem slábne a nechrání před variantami COVID-19. Společnost Pfizer tuto kritickou informaci o účinnosti před veřejností zatajila.

4. Společnost Pfizer uvedla, že její vakcína proti COVID-19 zabrání přenosu COVID-19, i když věděla, že nikdy nezkoumala účinek své vakcíny na přenos COVID-19.

5. Aby se veřejnost nedozvěděla pravdu, společnost Pfizer cenzurovala na sociálních sítích projevy, které zpochybňovaly tvrzení společnosti Pfizer o její vakcíně COVID-19.

6. Nepravdivá prohlášení společnosti Pfizer o „bezpečné a účinné“ vakcíně vedla k rekordním tržbám společnosti ve výši přibližně 75 miliard dolarů z prodeje vakcín proti COVID-19 za pouhé dva roky.

7. Jednání a prohlášení společnosti Pfizer týkající se její vakcíny COVID-19 porušily předchozí rozsudky o souhlasu se státem Kansas.

8. Jednání a prohlášení společnosti Pfizer týkající se její vakcíny proti COVID-19 porušovaly kansaský zákon o ochraně spotřebitele, K.S.A. 50-623 a násl., bez ohledu na to, zda některý jednotlivý spotřebitel nakonec obdržel vakcínu COVID-19 společnosti Pfizer.

9. Společnost Pfizer musí nést odpovědnost za nepravdivou prezentaci přínosů své  vakcíny proti COVIDu-19 a zároveň zatajování a potlačování pravdy o bezpečnostních rizicích své vakcíny, slábnoucí účinnosti a neschopnosti zabránit přenosu.

Stížnost (anglicky) si můžete přečíst zde.

Zde je prohlášení kansaského generálního prokurátora:

 

BREAKING: Kansas Attorney General Kris Kobach is suing Pfizer for “misleading Kansans on COVID vaccine.”

Kobach alleges Pfizer misled Kansans on the vaccine’s side effects, such as miscarriages and myocarditis.

“Pfizer made multiple misleading statements to deceive the public… pic.twitter.com/RNB8sA7oER

— Truth In Media (@Truth_InMedia) June 17, 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie