Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kapitol schválil po mesiacoch pomoc pre Ukrajinu. Biden sľubuje urýchlený podpis

Americká Snemovňa reprezentantov dnes prijala návrh zákona o vojenskej pomoci Ukrajine. Pre vyčlenenie až 60,8 miliárd dolárov na podporu Ruskom napadnutej krajine dnes zdvihlo ruku 311 kongresmanov, proti bolo 112. Teraz návrh poputuje do Senátu, ktorým by mal podľa očakávania prejsť. Prezident Joe Biden ho podľa predchádzajúcich vyhlásení následne urýchlene podpíše. Spojené štáty sú najväčším zahraničným […]
Menej ako 1 min. min.

Americká Snemovňa reprezentantov dnes prijala návrh zákona o vojenskej pomoci Ukrajine. Pre vyčlenenie až 60,8 miliárd dolárov na podporu Ruskom napadnutej krajine dnes zdvihlo ruku 311 kongresmanov, proti bolo 112.

Teraz návrh poputuje do Senátu, ktorým by mal podľa očakávania prejsť. Prezident Joe Biden ho podľa predchádzajúcich vyhlásení následne urýchlene podpíše.

Spojené štáty sú najväčším zahraničným vojenským podporovateľom Kyjeva, podľa údajov Pentagonu mu od začiatku vojny poskytli vybavenie v hodnote 44,2 miliardy dolárov.

Pomoc však v posledných mesiacoch viazla pre vnútropolitické spory v Kongrese a čoraz viac západných partnerov Ukrajiny, vrátane Česka, upozorňovalo, že Ukrajina by bez americkej podpory nemusela v najbližších mesiacoch ustáť očakávanú ruskú ofenzívu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie