Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Karfiolová polievka vždy chutí skvele, pretože pamätám na tieto ingrediencie. Toto je môj letný hit

25.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova). Karfiolová polievka je skvelý nápad na letnú večeru. Jednoduché jedlo plné zdravej a výživnej zeleniny a aromatického vývaru sa hodí najmä v horúcich dňoch, keď sa nám nechce pripravovať zložité jedlá, no predsa chceme zjesť niečo chutné a sýte. FKarfiolová polievka so zemiakmi. Foto: shutterstock/Elena Hramova Karfiolová […]
Menej ako 1 min. min.

25.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova).

Karfiolová polievka je skvelý nápad na letnú večeru. Jednoduché jedlo plné zdravej a výživnej zeleniny a aromatického vývaru sa hodí najmä v horúcich dňoch, keď sa nám nechce pripravovať zložité jedlá, no predsa chceme zjesť niečo chutné a sýte.

FKarfiolová polievka so zemiakmi.
Foto: shutterstock/Elena Hramova

Karfiolová polievka sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Jeden recept vyžaduje rozmixovanie na zamatovo hladký krém, zatiaľ čo iný ho navrhuje variť v hydinovom vývare. Táto verzia pokrmu je mimoriadne aromatická a výživná – najmä ak ju obohatíme o prísady, ako sú zemiaky a mrkva.

Najlepšia polievka na dovolenkovú večeru. Ako vieme, leto bez karfiolu je premárnené leto

Príprava karfiolovej polievky je veľmi jednoduchá. Stačí uvariť vývar, nakrájať všetku zeleninu a spojiť ju do chutne voňavého celku. Jedlo môže obsahovať čerstvý aj mrazený karfiol – v oboch variantoch bude jedlo rozprávkovo chutné a zdravé. Stojí za to vedieť, že biela zelenina je cenným zdrojom vitamínov, minerálov, ale aj vlákniny a antioxidantov, ktoré podporujú naše telo.

Ingrediencie:

pol karfiolu,

3 malé mrkvy,

5 zemiakov,

1 kuracie stehno alebo 2 kuracie krídelká,

kúsok koreňa zeleru,

hrsť nasekaného kôpru,

2 lyžičky masla,

2 čajové lyžičky pšeničnej múky,

štipka ľubovníka;

soľ a korenie,

voliteľné: kyslá smotana na zahustenie.

Karfiolová polievka so zemiakmi. Spôsob prípravy

Začnite umývaním a ošúpaním zeleniny. V ďalšom kroku karfiol rozdelíme na ružičky, mrkvu a petržlenovú vňať nakrájame na kolieska a zemiaky na malé kocky. Zeler necháme vcelku. Vložte mäso do hrnca, potom ho zalejte studenou vodou a priveďte do varu. Keď voda začne vrieť, pridáme nakrájanú zeleninu (okrem karfiolu).

Do vývaru pridajte soľ a odstráňte z neho nečistoty. Asi po 15-20 minútach pridáme ružičky karfiolu a varíme do mäkka. Na konci varenia vyberte zeler z vývaru. Vylovte aj mäso, potom ho nasekajte nadrobno a vhoďte späť do hrnca.

Ďalej do polievky pridáme maslo zmiešané s múkou. Táto zmes polievku nielen zahustí, ale karfiolu vytiahne aj hlbšiu chuť. Všetko privedieme do varu a dochutíme ľubovníkom, soľou a korením podľa chuti. Voliteľne môžeme zahustiť aj karfiolovou kyslou smotanou, ale nie je to nutné. Hotové jedlo podávame posypané nasekaným kôprom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto

Paradajková polievka ako z Talianska. Biely syr si podmaní vaše chuťové bunky

The post Karfiolová polievka vždy chutí skvele, pretože pamätám na tieto ingrediencie. Toto je môj letný hit appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie