Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Karfiolové halušky

Low carb verzia halušiek s opečenou chrumkavou slaninou a krémovou syrovou omáčkou sú chuťou veľmi podobné klasickým bryndzovým haluškám. Omáčka je kombináciou syrov a smotany, takže skvele doplní zeleninové halušky a robí jedlo sýtym a výživným. Výborný obed alebo večera, keď sa ponáhľame alebo nemáme práve chuť dlho variť. Ich príprava je skutočne veľmi jednoduchá. […]
Menej ako 1 min. min.

Low carb verzia halušiek s opečenou chrumkavou slaninou a krémovou syrovou omáčkou sú chuťou veľmi podobné klasickým bryndzovým haluškám. Omáčka je kombináciou syrov a smotany, takže skvele doplní zeleninové halušky a robí jedlo sýtym a výživným. Výborný obed alebo večera, keď sa ponáhľame alebo nemáme práve chuť dlho variť. Ich príprava je skutočne veľmi jednoduchá.

Ďalšie jednoduché a rýchle jedlá:

Nadýchaná omeleta

Kurací majonézový šalát

Maslové špenátovo-cesnakové rizoto

Cukinové špagety s parmskou šunkou

Tofu praženica

Kura v maslovej omáčke

Ako halušky pripravíme?

Na túto low carb verziu halušiek použijem karfiol, ktorý rozdelíme na malé kúsky a uvaríme v slanej vode do mäkka (ideálne al dente). Slaninu na panvici opečieme do chrumkava a nasekáme na drobné kúsky. Pripravíme omáčku a zalejeme ňou ešte teplý karfiol, ktorý posypeme kúskami slaniny. K týmto haluškám sa tiež skvele hodí pohár kefíru alebo acidofilného mlieka (ak ste v keto režime, odporúčam len malé množstvo).

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

25 minút

Kalórie (1porcia)

447Kcal

Sacharidy (1porcia)

6,3g

Tuky (1porcia)

37g

Protein (1porcia)

21g

Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu halušiek s omáčkou, 1PL nasekanej opečenej slaniny a 1PL petržlenovej vňate

Suroviny

1 stredný karfiol

soľ

100g oravská alebo anglická slanina

160ml smotana na šľahanie

100g bryndza alebo cream cheese
(syr typu Lučina, Goldessa alebo Philadelphia)

100g tvrdý syr (eidam, gouda, mozzarella alebo čedar)

1ČL sušený cesnak

čierne korenie

4PL čerstvá petržlenová vňať

Ako na to

Karfiol umyjeme a rozdelíme na drobnejšie ružičky. Stonku odporúčam nepoužiť a odložiť napríklad na prípravu bohatého vývaru alebo karfiolovej ryže. Karfiolové ružičky varíme v osolenej vode asi 5-6 minút, kým zmäknú no stále dobre držia tvar (al dente).Slaninu opečieme na troche tuku do chrumkava. Necháme ju chvíľu vychladnúť a nasekáme nadrobno. V malom hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie, pridáme bryndzu alebo cream cheese a metličkou miešame, kým sa rozpustí. Pridáme sušený cesnak, štipku soli a čierne korenie. Zamiešame a pridáme nastrúhaný tvrdý syr. Miešame, kým sa syr roztopí. Ak je treba, zriedime omáčku trochou smotany na šľahanie. Uvarené karfiolové ružičky zalejeme teplou syrovou omáčkou, posypeme opečenou slaninou a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie