Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Karol III. začne po niekoľkých týždňoch zotavovania opäť plniť verejné povinnosti

Britský kráľ Karol III. začne po niekoľkých týždňoch liečby a zotavovania opäť vystupovať na verejnosti, oznámil Buckinghamský palác. V utorok plánuje s manželkou Camillou navštíviť onkologické liečebné stredisko, kde sa stretne s lekármi i pacientmi. Karol III. trpí neupresnenou formou rakoviny a podstupuje liečbu, pri ktorej sa obmedzil na plnenie povinností, ktoré nezahŕňajú verejné vystupovanie, hoci […]
Menej ako 1 min. min.

Britský kráľ Karol III. začne po niekoľkých týždňoch liečby a zotavovania opäť vystupovať na verejnosti, oznámil Buckinghamský palác. V utorok plánuje s manželkou Camillou navštíviť onkologické liečebné stredisko, kde sa stretne s lekármi i pacientmi.

Karol III. trpí neupresnenou formou rakoviny a podstupuje liečbu, pri ktorej sa obmedzil na plnenie povinností, ktoré nezahŕňajú verejné vystupovanie, hoci napríklad na konci marca sa zúčastnil veľkonočnej bohoslužby.

Palác tiež oznámil, že kráľ s manželkou v júni prijmú japonský cisársky pár na štátnu návštevu, prvú takéto od roku 1998.

Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate?

Stanica BBC podotýka, že oznámenie Karola III. neznamená jeho úplný návrat k verejnému vystupovaniu, ale skôr “pozitívny signál”. “Je to správa opatrného optimizmu, ale kráľova liečba, ktorá začala vo februári, stále pokračuje a žiadny termín jej ukončenia zatiaľ oznámený nebol,” uvádza BBC,

S akým typom rakoviny sa britský monarcha lieči, nie je jasné. Jeho lekársky tím je však “dostatočne spokojný s pokrokom liečby na to, aby sa kráľ mohol vrátiť k radu svojich verejných povinností”, cituje BBC oficiálne vyhlásenie.

S rakovinou sa lieči aj ďalšia členka najvyšších kruhov britskej kráľovskej rodiny, princezná Kate, manželka nástupcu trónu princa Williama. Rodina po týždňoch špekulácií na sociálnych sieťach o jej zdravotnom stave v marci uviedla, že po januárovej operácii brucha podstupuje preventívnu chemoterapiu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie