Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Katastrofické následky: Třicetiminutová smršť se prohnala Ostravou, v Těšíně zabíjela

Ač bouřka trvala třicet minut, tak na Ostravsku má katastrofické následky. „Už dávno je po bouřce, přesto jsou všude po městě popadané stromy, a to včetně trakčního vedení, takže nejezdí ani městská hromadná doprava. V některých městských částech je vypnutá elektřina. Například Mariánské hory a Hulváky jsou úplně bez proudu. Situace je nečekaná, bouřka byla totiž […]
Menej ako 1 min. min.

Ač bouřka trvala třicet minut, tak na Ostravsku má katastrofické následky. „Už dávno je po bouřce, přesto jsou všude po městě popadané stromy, a to včetně trakčního vedení, takže nejezdí ani městská hromadná doprava. V některých městských částech je vypnutá elektřina. Například Mariánské hory a Hulváky jsou úplně bez proudu. Situace je nečekaná, bouřka byla totiž sice krátká, ale velmi intenzivní,“ informovala z Ostravy reportérka CNN Prima NEWS Adriana Kubisová.

ČTĚTE TAKÉ: Prudké bouře pustošily Německo. Padaly kroupy jako golfové míčky, svědci mluví o tornádu

Zastaveny jsou také vlaky. Na nádraží hlásí zpoždění až 90 minut. „Jednotka hasičů Správy železnic z Ostravy zasahuje u událostí vzniklých vlivem vydatného deště: větve a stromy zasahující do trati a zaplavená světla nádraží Ostrava Střed. Situaci zhoršuje výpadek napájení trakčního vedení ze strany ČEZ a nesjízdnost silničních komunikací,“ sdělil mluvčí hasičů Správy železnic (SŽ) Martin Kavka. Na sociální síti X pak zveřejnil fotografii zaplavené silnice.

Aktuálně není ani jasné, kolik podobných událostí je. Hasiči mají zatím hlášeno 600 událostí, ke kterým musí vyjet. Podle informací CNN Prima NEWS jim ale spadl systém, takže se neví, jaké důsledky budou.

V Českém Těšíně už hlásí první oběť, kterou zabil padající strom. „Evidujeme jednu mrtvou osobu, bylo to po pádu stromu v České Těšíně,“ sdělila mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová. Bližší informace neměla.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) krátce po 20:30 informoval, že velmi silné bouřky se přesunují z Olomouckého kraje do Moravskoslezského kraje. „Lze očekávat nárazy větru kolem 75 km/h, kroupy o velikosti okolo tří centimetrů a přívalové srážky,“ uvedli meteorologové. Odpoledne na facebooku upozornili na výskyt supercely na Svitavsku s postupem na Olomoucko. Výstraha před velmi silnými bouřkami platí do středeční půlnoci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Klíšťová encefalitida začíná nenápadně, varuje lékařka. Případů přibývá, na co dát pozor?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie