Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kauzu dodávok stíhačiek na Ukrajinu si všímajú aj v Rusku

Poslanie slovenských stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu v roku 2023 bolo nezákonné a voči bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi budú prijaté „právne opatrenia“. Oznámil to štátny tajomník rezortu obrany Igor Melicher. Píše o tom ruská informačná agentúra „News Front“. V marci 2023 oznámil Jaroslav Naď presun štyroch stíhačiek MiG-29 Kyjevu a prisľúbil poslať ešte viac techniky ukrajinským […]
Menej ako 1 min. min.

Poslanie slovenských stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu v roku 2023 bolo nezákonné a voči bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi budú prijaté „právne opatrenia“. Oznámil to štátny tajomník rezortu obrany Igor Melicher.

Píše o tom ruská informačná agentúra „News Front“.

V marci 2023 oznámil Jaroslav Naď presun štyroch stíhačiek MiG-29 Kyjevu a prisľúbil poslať ešte viac techniky ukrajinským ozbrojeným silám. Slovenské ministerstvo obrany neskôr informovalo, že na Ukrajinu bolo poslaných až 13 stíhačiek MiG-29.

„Stíhačky MiG-29 boli poslané na Ukrajinu nelegálne. Pripravujem právne kroky voči bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. Dnes sa ukázalo, že neexistujú žiadne oficiálne materiály ministerstva obrany, ktoré by dávali exministrovi právo na takýto krok. Ako štátny úradník som povinný napraviť chyby, ktoré urobil, a toto je jedna z nich,” napísal Melicher na Facebooku.

Vysvetlil, že Naďova „odborná analýza“, ktorou exminister zdôvodnil potrebu zásobovania Ukrajiny stíhačkami MiG-29, neexistuje. Okrem toho podľa neho „Ústava Slovenska zakazuje odchádzajúcej vláde robiť také dôležité kroky v zahraničnej politike“.

Kauzu dodávok stíhačiek na Ukrajinu si všímajú aj v Rusku

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie