Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kávu by ste spolu s jedlom vôbec nemali piť. Toto vám to robí s telom

Toto by mal vedieť každý, kto pije kávu. Hoci je tento čierny nápoj známy svojimi mimoriadnymi zdraviu prospešnými vlastnosťami, existuje čas, keď jeho pitie viac škodí ako prospieva. A nie je to len večer a posledné hodiny pred spaním! Milovníci kávy by mali byť spokojní. Poznanie, že ich obľúbený nápoj vôbec nie je škodlivý a […]
Menej ako 1 min. min.

Toto by mal vedieť každý, kto pije kávu. Hoci je tento čierny nápoj známy svojimi mimoriadnymi zdraviu prospešnými vlastnosťami, existuje čas, keď jeho pitie viac škodí ako prospieva. A nie je to len večer a posledné hodiny pred spaním!

Milovníci kávy by mali byť spokojní. Poznanie, že ich obľúbený nápoj vôbec nie je škodlivý a že pri rozumnom pití podporuje fungovanie organizmu na viacerých rôznych úrovniach, sa stalo takmer samozrejmosťou. Takmer – pretože v spoločenskom diskurze sa ešte stále z času na čas objavia škodlivé mýty. A medzi všetkými týmito nepravdivými ohováračkami je len jeden pravdivý aspekt, o ktorom chceme dnes hovoriť. Naozaj stojí za to o ňom vedieť.

Môže sa káva piť kedykoľvek a kdekoľvek?

Buďte si istí, že v tomto odseku sa nestretnete s truizmami typu: nepite kávu večer, lebo nezaspíte. To už predsa každý vie, rovnako ako to, že zneužívanie kofeínu môže skôr či neskôr viesť k miernym alebo vážnejším následkom. Nie, dnes vám poskytneme pohľad, o ktorom ste možno doteraz nevedeli. Takže: existuje bod, v ktorom káva viac škodí ako pomáha? Bohužiaľ, áno.

Ktorý moment v priebehu dňa máte na mysli? Nuž, v tomto momente sa správy ešte zhoršujú. Týchto momentov je totiž viacero. V skutočnosti ich je toľko, koľko je momentov počas dňa…. v ktorých konzumujete jedlo. Bolestivou pravdou je, že káva (rovnako ako čaj) by sa nikdy nemala piť počas obeda, raňajok alebo, čo je ešte zrejmejšie, večere.

Prečo by sa káva nemala piť počas jedla?

Medzi pitím kávy a konzumáciou jedla by mala byť aspoň jedna hodina, tvrdia odborníci. A prečo? Je to veľmi jednoduché. Káva zhoršuje vstrebávanie niektorých živín z potravy. Týka sa to napríklad železa, minerálu nevyhnutného pre správne fungovanie svalov.

Záver je veľmi prozaický. Počkať hodinu po jedle s kávou by nám nemalo spôsobovať veľké problémy a táto záležitosť stojí za pozornosť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie