Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Každé dva týždne ním zalejte rebarboru. Bude rásť ako nikdy predtým

Rebarbora je veľmi cenená jedlá rastlina, ktorá sa pevne usadila v našich záhradách. Pestuje sa pomerne ľahko a darí sa jej aj v náročnejších podmienkach, vyžaduje si však dôležitú údržbu. Aby rebarbora hojne rástla a bola pokrytá veľkými listami, je potrebné v prvom rade zabezpečiť jej správne hnojenie. Čo sa na tento účel oplatí použiť? […]
Menej ako 1 min. min.

Rebarbora je veľmi cenená jedlá rastlina, ktorá sa pevne usadila v našich záhradách. Pestuje sa pomerne ľahko a darí sa jej aj v náročnejších podmienkach, vyžaduje si však dôležitú údržbu.

Aby rebarbora hojne rástla a bola pokrytá veľkými listami, je potrebné v prvom rade zabezpečiť jej správne hnojenie. Čo sa na tento účel oplatí použiť? Rastie v každej záhrade!

Ako získate chutnú rebarboru?

Rebarbora je jedinečná rastlina, ktorá sa v kuchyni hojne využíva. Je vhodná na prípravu kompótov a džemov, je obľúbenou prísadou do koláčov, ako aj do suchých jedál, napríklad do mäsa. Už od začiatku mája si môžete vychutnať jedinečnú chuť rebarbory, ktorú čoraz častejšie pestujeme v našich záhradách.

Pri pestovaní rebarbory je dôležité mať na pamäti niekoľko základných krokov a termínov. Výsadbu rebarbory delením stoniek je najlepšie naplánovať na jeseň, aby rastlina cez zimu dobre zakorenila. Odrezky umiestnite do pôdy s obsahom hnoja a kompostu.

Starostlivosť o rebarboru spočíva v kyprení a pletí pôdy. Dôležité je aj odstraňovanie kvetenstiev, ktoré by sa malo vykonať skoro na jar. Aby rebarbora krásne rástla, je dobré ju od skorej jari počas celého leta pravidelne hnojiť. Na tento účel je ideálna prírodná žihľavová kaša.

Recept na žihľavovú kašu

Na prípravu prírodného hnojiva zo žihľavy použijeme jej mladé listy, ktoré sú bohaté na živiny. Kilogram nasekaných listov umiestnených vo vedre zalejeme 10 litrami vody a odložíme na miesto chránené pred slnkom. Môžeme ho prikryť gázou, aby sme zabezpečili cirkuláciu vzduchu.

Takto budeme mať po dvoch týždňoch približne 10 litrov hnojiva. Pritom nezabudnite kašu každý deň premiešať. Keď uvidíte, že vrstva peny zmizla, môžete hnojivo použiť.

Ako a kedy hnojiť rebarboru?

Žihľavovú kašu treba zriediť vodou a až touto pripravenou tekutinou zalievame výsadbu. Nezabúdajte na to, aby ste nepreháňali množstvo hnojiva a frekvenciu jeho aplikácie.

Predpokladá sa, že optimálny interval medzi dávkami prírodného hnojiva je v prípade rebarbory približne dva týždne. Takto rastlinu vyživujete od jari do leta a môžete sa tešiť z bohatej úrody.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie