Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Každé ráno pite toto smoothie. Vaše črevá budú ako nové a vy ako nový

Pravdepodobne ste už viackrát počuli, že črevá sú označované ako „druhý mozog“. Nie bezdôvodne, pretože zohrávajú špeciálnu úlohu počas trávenia a v nich sa buduje naša imunita. Bohužiaľ, nie vždy sú v bezchybnom stave, a preto im niekedy treba pomôcť. Stačí, ak siahnete aspoň po jednej kúre, ktorá ich nielen prečistí, ale prinúti ich aj […]
Menej ako 1 min. min.

Pravdepodobne ste už viackrát počuli, že črevá sú označované ako „druhý mozog“. Nie bezdôvodne, pretože zohrávajú špeciálnu úlohu počas trávenia a v nich sa buduje naša imunita. Bohužiaľ, nie vždy sú v bezchybnom stave, a preto im niekedy treba pomôcť. Stačí, ak siahnete aspoň po jednej kúre, ktorá ich nielen prečistí, ale prinúti ich aj vzorne fungovať. Na tento účel môžete siahnuť po sušených slivkách: nie nadarmo sa často nazývajú spojencom čriev.

Ako zistíte, že vaše črevá nepracujú správne?

Existuje mnoho dôvodov, ktoré môžu spôsobiť zlyhanie nášho „druhého mozgu“, ale nie vždy si ochorenie spájame s týmito vzácnymi orgánmi. Ak črevá nefungujú správne, určite si všimneme sťažnosti z tráviaceho traktu: varovná kontrolka by sa mala rozsvietiť najmä vtedy, ak trpíme bolesťami brucha, plynatosťou, poruchami trávenia, hnačkou alebo ťažkosťami s vyprázdňovaním.

Pri nesprávnej funkcii čriev nám môžu hroziť častejšie infekcie a okrem toho sa zhoršuje stav našej pokožky. Takéto príznaky by sme nemali podceňovať, ale rozhodne by sme mali podporovať pestrú stravu. Sušené slivky navyše môžu pomôcť vyčistiť črevá a udržať ich v lepšom stave.

Sušené slivky pre črevá: dobré pre vaše zdravie

Hoci sezóna sliviek je možno ešte ďaleko, netreba zalamovať rukami, pretože sušené verzie sú zvyčajne dostupné po celý rok. Preto si z týchto chutných plodov môžete pripraviť výživný a očistný nápoj.

Recept je jednoduchý a jeho príprava vám nespôsobí veľa ťažkostí, pretože na jeho prípravu sú potrebné len dve ingrediencie. Ako si pripravíte nápoj na prečistenie čriev? Jednoducho vezmite šesť sušených sliviek a nasypte ich do pohára teplej, ale nie príliš horúcej vody. Zmes nechajte cez noc odstáť, ráno ju rozmixujte a obsah pohára vypite na lačný žalúdok. Ak chcete mať zdravé črevá, mali by ste tento nápoj piť nalačno, najlepšie po malých dúškoch.

Sú sušené slivky dobré pre črevá?

Sušené slivky sú dobré pre črevá, pretože sú obrovským zdrojom vlákniny, o ktorej je známe, že pomáha čistiť črevá. Okrem toho takéto smoothie uľahčí odstraňovanie nahromadených usadenín a toxínov, ktoré trápia naše telo. Vláknina tiež pomáha udržiavať normálny krvný tlak a hladinu cholesterolu, takže to je ďalší argument, prečo po takomto nápoji siahať čo najčastejšie. Laxatívny účinok sušených sliviek zvyšuje prítomnosť sorbitolu: práve ten pomôže zbaviť sa únavnej zápchy.

Sušené slivky pre zdravie: jedzte ich čo najčastejšie

Nebolo by spravodlivé zamerať sa len na tieto vlastnosti sušených sliviek pre črevá, pretože ponúkajú oveľa viac živín, ktoré sú pre naše telo užitočné. Kde by sme mali začať? Sušené slivky sú pokladnicou vitamínov: A, C a E. Tie ako trojica priaznivo pôsobia na náš vzhľad, odstraňujú zápaly a podporujú regeneráciu pokožky. Samozrejme, obsahujú aj vitamíny skupiny B, ktoré priaznivo pôsobia na celý organizmus, a K, ktorý podporuje a posilňuje zrážanlivosť krvi.

Sušené slivky majú aj pomerne bohatý balík minerálov: zinok, fosfor, horčík, mangán, meď, draslík, vápnik a železo. Ich dopĺňanie je dôležité a nedostatok týchto cenných prvkov zhoršuje stav srdca, mozgu a môže viesť k anémii, osteoporóze alebo nás vystaviť útokom infekcií.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie