Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Každý pátý Němec přiznal, že chce v národním fotbalovém týmu více bělochů

Průzkum, který nedávno provedla německá veřejnoprávní ARD, by zřejmě velmi podobně dopadl také v zemích jako Francie, Nizozemsko nebo Velká Británie, kde se již také proti multikulturalismu zvedá stále větší vlna odporu. A právě mnohé sportovní týmy jsou odrazem razantních demografických změn v daných zemích. Nový průzkum ukazuje, že 21 procent Němců si přeje více […]
Menej ako 1 min. min.

Průzkum, který nedávno provedla německá veřejnoprávní ARD, by zřejmě velmi podobně dopadl také v zemích jako Francie, Nizozemsko nebo Velká Británie, kde se již také proti multikulturalismu zvedá stále větší vlna odporu. A právě mnohé sportovní týmy jsou odrazem razantních demografických změn v daných zemích.

Nový průzkum ukazuje, že 21 procent Němců si přeje více etnických Němců v národním fotbalovém týmu. Zároveň je 17 procent nespokojeno s tím, že tým vede kapitán tureckého původu.

Podle průzkumu, který provedla společnost Infratest dimap a který si objednala státní televize ARD, by pětina respondentů chtěla mít v národním týmu více bílých hráčů.

Studie, která byla provedena na začátku dubna a zahrnovala 1 304  Němců, je součástí připravovaného dokumentu o „rasismu a identifikaci v německém fotbale.“

Na otázku, zda by se mi více líbilo, kdyby v německém národním týmu hrálo více bílých hráčů, souhlasilo 21 procent respondentů.

Průzkum ukázal, že mezi příznivci pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) 47 procent uvedlo, že by rádi viděli „bělejší“ tým. Voliči německé strany Zelených (Bündnis 90/Die Grünen) byli na opačném konci spektra, s otázkou souhlasilo pouze 5 procent.

Průzkum také ukázal, že 17 procent respondentů uvedlo, že jsou nespokojeni s tím, že kapitánem národního týmu je Ilkay Gündogan, který je tureckého původu. 67 procent nevidí problém v jeho etnické příslušnosti.

Joshua Kimmich, záložník v Bayernu Mnichov, vyjádřil své zděšení nad výsledky v souvislosti s otázkami a odpověďmi stran německého národního týmu.

„Každý, kdo vyrostl s fotbalem, ví, že je to naprostý nesmysl. Fotbal je dobrým příkladem toho, jak sjednotit různé národy, různé barvy pleti a různá náboženství. To je to, o čem je náš tým. Chybělo by mi hodně hráčů, kdyby tu nebyli. To je naprosto rasistické a nemá to v naší šatně místo.“

Kimmich hovořil v Herzogenaurachu, kde Německo pořádá tréninkový kemp před letošním letním mistrovstvím Evropy ve fotbale. V týmu jsou i černošští hráči. Kritizoval také ARD za to, že tuto otázku položila.

„Když si uvědomíte, že brzy uspořádáme mistrovství Evropy na domácí půdě, je absurdní klást si takovou otázku, když cílem je vlastně sjednotit celou zemi. Jde o to, abychom společně dosáhli velkých věcí. Jako tým se snažíme, aby za námi stálo celé Německo.“

Tvůrci dokumentu vysvětlili, že v průběhu práce narazili na názor, že v zemi je příliš málo etnických Němců, kteří hrají profesionální fotbal.

„Sami jsme šokováni, že výsledky vypadají tak, jak vypadají, ale jsou také obrazem dnešní sociální situace v Německu,“ komentuje ARD průzkum.

Hostitelská země Německo zahájí ME 14. června zápasem proti Skotsku v Mnichově. Poté hrají 19. června ve Stuttgartu s Maďarskem a 23. června ve Frankfurtu se Švýcarskem.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie