Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Každý rok dodržujem tieto tri hnojenia! JAHODY sa mi vždy odvďačia bohatou úrodou a OBROVSKÝMI plodmi!

Jahody patria u nás medzi najobľúbenejšie ovocie. Čakáme na ne celý rok, jeme ich, aby sme na ne po krátkom čase rozkoše opäť čakali dlhé mesiace. A práve krátka sezóna týchto plodov v nás vyvoláva chuť ich jesť vždy, keď ich zbadáme. Jahody, žiaľ, sú ovocie podliehajúce skaze a musíte sa pokúsiť kúpiť ich čerstvé […]
Menej ako 1 min. min.

Jahody patria u nás medzi najobľúbenejšie ovocie. Čakáme na ne celý rok, jeme ich, aby sme na ne po krátkom čase rozkoše opäť čakali dlhé mesiace.

A práve krátka sezóna týchto plodov v nás vyvoláva chuť ich jesť vždy, keď ich zbadáme. Jahody, žiaľ, sú ovocie podliehajúce skaze a musíte sa pokúsiť kúpiť ich čerstvé a chutné. Vždy je to tak trochu lotéria a často aj sklamanie.

Preto, keď máte kúsok zeme, či dokonca balkón, môžete staviť na svoje, nazbierané priamo z kríka, nakoniec chutia najlepšie.

Môžete si kúpiť hotové sadenice a ich pestovanie nie je také ťažké. Ak pestujete jahody z roka na rok, treba ich po predchádzajúcej sezóne zrezať. Robíme to po zbere úrody alebo skoro na jar a vtedy vykonáme aj prvé prihnojenie.

Tri hnojenia jahôd

1. Na začiatku jari, po orezaní, je dobré jahodám dodať minerálne živiny (nitroammofoska – 1 polievková lyžica na 10 litrov vody) alebo organické hnojivo (nálev z maštaľného hnoja, zriedený vodou 1:12). Podáva sa pod koreň s použitím 0,5 litra roztoku pod každý krík.

2. Počas kvitnutia, sadenia plodov a dozrievania jahôd je potrebné viac draslíka, preto sa im v tomto čase oplatí dodávať dusičnan draselný, popol alebo kurací trus.

Postrek jahôd stopovými prvkami počas kvitnutia a rastu ovocia výrazne zvyšuje úrody (na 10 litrov vody – štipka kyseliny boritej).

3. Po zbere môžeme staré listy ostrihať (ak to neurobíme, počkáme do skorej jari).

V auguste sa oplatí jahody prikrmovať aj močovinou (30 g na 10 litrov vody) – pomáha pri nasadzovaní kvetných pukov, čím sa zvýši budúcoročná úroda.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

The post Každý rok dodržujem tieto tri hnojenia! JAHODY sa mi vždy odvďačia bohatou úrodou a OBROVSKÝMI plodmi! appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie