Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Každý večer si robím ananásovanie. Nemusím ich česať. Každý prameň vyzerá dobre

31.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/kaboompics). Ak máte kučeravé vlasy, určite viete, aká náročná je starostlivosť o ne. Vyžaduje si to veľa času a úsilia a výsledky nie sú vždy uspokojivé. Namiesto míňania peňazí za ďalšiu kozmetiku vyskúšajte metódu zvanú ananásovanie. Čo je to? Ako sa správne starať o kučeravé vlasy?Foto: Pixabay/kaboompics Kučeravé vlasy […]
Menej ako 1 min. min.

31.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/kaboompics).

Ak máte kučeravé vlasy, určite viete, aká náročná je starostlivosť o ne. Vyžaduje si to veľa času a úsilia a výsledky nie sú vždy uspokojivé. Namiesto míňania peňazí za ďalšiu kozmetiku vyskúšajte metódu zvanú ananásovanie. Čo je to?

Ako sa správne starať o kučeravé vlasy?
Foto: Pixabay/kaboompics

Kučeravé vlasy sú krásne, no problematické. Sú náchylnejšie na lámanie a suchosť ako iné typy prameňov, preto je potrebné sa o ne správne starať. To však neznamená, že na starostlivosť o kučery musíte minúť majland. Americká akadémia dermatológie vyvinula pokyny pre majiteľov kučeravých vlasov. Medzi nimi bola aj domáca liečba s názvom ananásovanie.

Starostlivosť o kučeravé vlasy krok za krokom. Toto stojí za zapamätanie

Rutinná a vhodná kozmetika je podľa odborníkov kľúčom k úspechu a krásnym kučerám. Najprv si umyte vlasy iba v prípade potreby. Príliš časté pranie môže spôsobiť, že pramene budú suché a ťažko upraviteľné. Hrubé a kučeravé pramene sa nemusia umývať každý deň. Pre zdravie vlasovej pokožky ju dermatológovia odporúčajú umývať každé dva týždne.

Vyberte si hydratačný šampón určený na kučery. Po umytí naneste na celé pramene kondicionér s obsahom arganového oleja alebo glycerínu. Na rozčesávanie použite prsty alebo hrebeň so širokými zubami. Dobre poslúži aj kefa určená na kučeravé vlasy, no nezabudnite, že ju nepoužívajte, keď sú pramene suché. Potom sa môžu zlomiť.

Na rozdiel od zdania táto metóda nemá nič spoločné s aplikáciou ovocia na pramene alebo používaním kozmetiky s touto vôňou.
Foto: pexels.com/Harm Jakob Tolsma

Ako sa správne starať o kučeravé vlasy? Urobte si ananásovanie

O kučeravé vlasy sa musíte starať aj počas spánku. Dermatológovia odporúčajú ananásovanie. Na rozdiel od zdania to nemá nič spoločné s aplikáciou ovocia na pramene alebo používaním kozmetiky s touto vôňou. Je to účes, ktorý pripomína ananás. Vezmite jemný elastickú gumičku a zozbierajte vlasy na temene hlavy. Urobte si voľný chvost. Predídete tak treniu vašich kučier o vankúš a zabránite lámaniu vašich prameňov.

Druhým osvedčeným spôsobom je urobiť si voľný vrkoč. Okrem toho stojí za to pamätať na vhodnú obliečku na vankúš. Mala by byť vyrobená z klzkého materiálu, napríklad hodvábneho saténu, bavlneného saténu alebo hodvábu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Botox si pichala 20 rokov. Takto vyzerá po 9-mesačnej prestávke. „Desivé“

Je čas rozlúčiť sa s kondicionérom. Vlasy na jar potrebujú len 4 ingrediencie. Sú na dosah ruky

The post Každý večer si robím ananásovanie. Nemusím ich česať. Každý prameň vyzerá dobre appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie