Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kde na svete ľudia najviac investujú do kryptomien?

Kryptomeny si za svoje relatívne krátke pôsobenie vybudovali medzi investormi značnú popularitu. Dôkazom je miera tržnej kapitalizácie kryptotrhu, ktorá dnes dosahuje výšku viac ako 2,25 trilióna dolárov. Historické maximum však bolo na úrovni takmer 3 trilióny dolárov. No tieto údaje reflektujú celosvetový stav na trhu. Otázkou zostáva, ktoré z krajín vedú rebríček adopcie kryptomien? Presne na […]
Menej ako 1 min. min.

Kryptomeny si za svoje relatívne krátke pôsobenie vybudovali medzi investormi značnú popularitu. Dôkazom je miera tržnej kapitalizácie kryptotrhu, ktorá dnes dosahuje výšku viac ako 2,25 trilióna dolárov. Historické maximum však bolo na úrovni takmer 3 trilióny dolárov. No tieto údaje reflektujú celosvetový stav na trhu. Otázkou zostáva, ktoré z krajín vedú rebríček adopcie kryptomien?

Presne na túto oblasť sa pozreli analytici Chainanalysis. Tí zozbierali dáta zo 154 krajín a zoradili ich v šiestich kategóriách. V tomto článku sa pozrieme na tie najzaujímavejšie ukazovatele a predstavíme si oblasti s najväčším objemom investícií do kryptomien. Rovnako tak porovnáme postavenie slovenských investorov voči ostatným krajinám sveta.

Navštíviť SpongeV2

Jednotkou je India, Ukrajina hneď za USA

Ak ste si mysleli, že najviac transakcií a investícií v sfére decentralizovaných mien prebieha v USA, mýlite sa. Absolútnou jednotkou je totiž India, ktorá vedie v piatich zo šiestich ukazovateľov analýzy Chainanalysis, a to s obrovským náskokom. Prvenstvo si drží v oblastiach celkovej hodnoty na centralizovaných burzách, hodnoty kryptomien držaných jednotlivými majiteľmi na CEX aj hodnoty celkových a individuálnych DeFi transakcií. To Indii vynieslo spomínané súhrnné prvé miesto.

Investovanie a obchodovanie s kryptomenami je v regióne Centrálnej a Južnej Ázie a Oceánie veľmi obľúbené. V prvej desiatke sa totiž okrem Indie umiestnili štáty Vietnam (3. priečka), Filipíny, Indonézia a Pakistan (6. až 8. priečka). Desiatku uzatvára Thajsko. V Ázii žije aj najviac používateľov kryptomien, a to až 263 miliónov. Nad druhou Severnou Amerikou si držia obrovský náskok, keďže tam sídli 57 miliónov používateľov. Európa má rovnaký počet kryptoinvestorov ako Afrika, a to 38 miliónov.

Adopcia kryptomien a obchodovanie s nimi, paradoxne, napreduje v menej rozvinutých krajinách. Druhú priečku rebríčka napríklad získala Nigéria. USA obsadila až štvrtú priečku. Spomedzi európskych krajín zase vedie s veľkým náskokom Ukrajina pred Tureckom. Veľmi vysoko nájdete aj také štáty ako El Salvador. Dôvodom je najmä tamojšie vládne nariadenie, ktoré prikazuje všetkým podnikateľom akceptovať platby v Bitcoine.

Ako sú na tom kryptoinvestori zo Slovenska? Je pomer investícií a využiteľnosti kryptomien na úrovni najlepších európskych štátov? V krátkosti – vôbec. Z celosvetového hľadiska sme obsadili 97. priečku s indexom 0,0007. Pre porovnanie, susedná Ukrajina má index 0,215. Česká republika je na 67. mieste so skóre 0,017. Ešte vyššie je Poľsko, ktoré je globálne na 33. mieste.

Jednak za to môže aktuálne nastavená legislatíva, ktorá obchodovanie s kryptomenami daňovo znevýhodňuje. Na výsledku sa podieľa aj neznalosť Slovákov a Sloveniek o tom, ako vôbec kryptomeny fungujú. Hoci v roku 2021 až 84 % z nich už o kryptomenách počulo, len 5 % reálne vlastnilo niektoré z tokenov. Našťastie, existuje viacero atraktívnych kryptoprojektov, vďaka ktorým by ste mohli prispieť k zlepšeniu týchto štatistík. Ide najmä o tokeny SpongeV2 a Dogeverse.

Navštíviť Dogeverse

Posledná šanca kúpiť si vylepšenú verziu tokenu Sponge

Trhovú históriu meme tokenu Sponge tvorí viacero úspešných etáp. Najskôr prvá verzia dosiahla tržnú kapitalizáciu vyše 100 miliónov dolárov. O rok neskôr sa aktualizovaný token SpongeV2 nad touto hladinou udržal dlhodobejšie. Dnes sa SpongeV2 obchoduje zatial len na Uniswape, a to za cenu 0,00189 dolárov s tržnou kapitalizáciou 76,68 miliónov dolárov. No rozšírenie na ďalšie kryptoburzy by mohlo priniesť výrazný impulz pre rast hodnoty SpongeV2, preto je výhodné využiť ešte stále prebiehajúci predpredaj. Keďže ten skončí už o pár dní, veľa času vám na kúpu nezostáva.

Informácie o kryptomene Sponge. Zdroj: spongetoken.vip

Od spustenia tokenu na Uniswape sa cena SpongeV2 zdvihla o viac ako 6700 %. Najväčší rast hodnoty zaznamenal po otvorení mostu na druhú vrstvu blockchainu Ethereum – Polygon. Tento krok sa ukázal ako výhodný, keďže tvorcovia zabezpečili rýchlejšie a lacnejšie transakcie tokenu, ale tiež otvorili ďalšiu možnosť stakingu.

Ešte stále tak viete uzamknúť SpongeV2 s očakávaným ročným percentuálnym výnosom. Ten na sieti Ethereum vychádza na 163 % a na Polygone až 335 %. Hoci projekt svoje tokeny čoskoro sprístupní, stále budete môcť stakovaním prispieť k stabilite siete a zaistiť si pasívny príjem z odmien. Zamierte na webstránku SpongeV2, kde nájdete nielen podrobnejšie informácie o meme projekte, ale aj platformu pre nákup tejto atraktívnej kryptomeny.

Kúpiť token SpongeV2

Dogeverse je po dosiahnutí 13 miliónov v predpredaji pripravený cenovo explodovať

Okrem SpongeV2 čoskoro čaká zalistovanie na centralizovaných burzách aj pútavý meme projekt Dogeverse. Ide o prvú Doge kryptomenu, ktorá je kompatibilná so šiestimi hlavnými blockchainmi. Základ tokenu beží na sieti Ethereum, no vďaka vlastnému mostu dokážete bez problémov presunúť Dogeverse aj na blockchainy BNB Smart Chain, Solana, Polygon, Avalanche a Base.

Token Dogeverse. Zdroj: thedogeverse.com

Aké výhody prináša multireťazcovosť? Vzhľadom na rôznorodé zaťaženie sietí sa môžu v rôznych časoch líšiť ich transakčné poplatky. Preto si pri obchodovaní s Dogecoin máte možnosť vybrať ten blockchain, ktorý ponúka v danom okamihu najvýhodnejšie podmienky.

Dogeverse si svojimi výhodami získal veľkú pozornosť kryptoinvestorov, čo sa prejavilo na úspechu predpredaja tokenu. Počas tejto fázy projekt získal viac ako 13 miliónov dolárov, dosahujúc tak svoj maximálny cieľ. Potenciálnych záujemcov určite poteší, že stále majú možnosť zakúpiť si tokeny za predpredajnú cenu 0,00031 $.

Aby toho nebolo málo, tokeny môžete po zakúpení uzamknúť s odmenou v podobe APY %. Momentálne sa percentuálny výnos z odmien pohybuje na úrovni 57 % ročne. Dogeverse má všetky predpoklady na to, aby jeho cena po zalistovaní na burzách okamžite vyletela. V prípade záujmu o tento token by sme viac nepremýšľali a zaistili si želaný počet DOGEVERSE čo najskôr. Nákup realizujete prostredníctvom kryptomien ETH, BNB, USDT, MATIC, AVAX a BASE, a to priamo na webstránke Dogeverse.

Kúpiť Dogeverse

Záver

Z analytického pohľadu na adopciu kryptomien vyplýva, že v globálnom meradle vedie India, a to s obrovským náskokom. Istým prekvapením je, že investície do kryptomien sú najpopulárnejšie v menej rozvinutých krajinách sveta. Slovensko sa v tejto oblasti nachádza na nízkej úrovni, čo môže byť spôsobené legislatívnymi obmedzeniami, ale aj nižšou znalosťou verejnosti o fungovaní kryptomien. Avšak, existujú príležitosti na zlepšenie tejto situácie prostredníctvom rôznych kryptoprojektov, ako sú SpongeV2 a Dogeverse, ktoré prinášajú inovácie a atraktívne investičné možnosti.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

The post Kde na svete ľudia najviac investujú do kryptomien? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie