Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

KDH prihralo Korčokovi úspech na Orave. S nálepkou liberálneho kandidáta sa voliči nestotožnili, vraví expert

Dolný Kubín bol jediným oravským okresom, v ktorom sa KDH v minuloročných parlamentných voľbách nepodarilo umiestniť na prvom mieste. Najviac voličských preferencií tu získala strana Smer. Prešlo pár mesiacov a v prvom kole prezidentských volieb sa opäť všetky tri oravské regióny priklonili na stranu kandidáta s podporou kresťanských demokratov – Ivana Korčoka. „Stretávam sa u nás s […]
Menej ako 1 min. min.

Dolný Kubín bol jediným oravským okresom, v ktorom sa KDH v minuloročných parlamentných voľbách nepodarilo umiestniť na prvom mieste. Najviac voličských preferencií tu získala strana Smer. Prešlo pár mesiacov a v prvom kole prezidentských volieb sa opäť všetky tri oravské regióny priklonili na stranu kandidáta s podporou kresťanských demokratov – Ivana Korčoka.

„Stretávam sa u nás s ľuďmi, ktorí boli ešte nedávno naladení v prospech Petra Pellegriniho a za pár mesiacov, čo je jeho strana vo vláde, sa im tak znepáčil, že majú na neho averziu,“ hovorí starosta Oravskej Polhory a krajský predseda KDH Michal Strnál. 

V tejto obci v okrese Námestovo dominoval práve Korčok, keď získal 45 percent hlasov, zatiaľ čo jeho súper iba 30. „Vidia, že prekrúca. Raz hovorí tak, raz inak. Skáče podľa toho, čo mu Fico povie, ľudia to vnímajú, nie sú hlúpi, sledujú situáciu, a tým sa menia aj nálady,“ pokračuje Strnál.

Korčok si získal Oravu

Ide podľa neho o jeden z hlavných dôvodov, prečo sa na Orave ako konzervatívnej bašte Slovenska podarilo v prvom kole prezidentských volieb uspieť občianskemu kandidátovi Ivanovi Korčokovi.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 77% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie