Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ke krvavému útoku v německém Solingenu se přihlásil Islámský stát. Pachatel stále uniká

V prohlášení na Telegramu skupina tvrdí, že útok uskutečnil jeden z jejích členů jako pomstu za muslimy v Palestině a jinde ve světě. Německá policie po útočníkovi stále pátrá. Nově však oznámila, že na základě získaných informací podniká akci v azylovém domě pro uprchlíky v centru města. ČTĚTE TAKÉ: Krutý útok na Mallorce. Němečtí turisté zmlátili […]
Menej ako 1 min. min.

V prohlášení na Telegramu skupina tvrdí, že útok uskutečnil jeden z jejích členů jako pomstu za muslimy v Palestině a jinde ve světě. Německá policie po útočníkovi stále pátrá. Nově však oznámila, že na základě získaných informací podniká akci v azylovém domě pro uprchlíky v centru města.

ČTĚTE TAKÉ: Krutý útok na Mallorce. Němečtí turisté zmlátili 71letého taxikáře, údajně šlo o policisty

Vrchní státní zástupce Markus Caspers v sobotu odpoledne na tiskové konferenci uvedl, že nelze vyloučit, že útok měl teroristické pozadí. „Zatím se nám nepodařilo určit motiv, ale na základě všech okolností předpokládáme, že nelze vyloučit prvotní podezření na teroristicky motivovaný čin,“ řekl Caspers.

Šéf policie v Düsseldorfu Thorsten Fleiss odpoledne uvedl, že stále není k dispozici jasný popis či obraz podezřelého pachatele. Policie proto zřídila internetový portál, kam mohou lidé nahrávat záběry a posílat jakékoliv další informace týkající se útoku. V souvislosti s případem policie ráno zadržela 15letého chlapce, který je podezřelý, že o plánovaném útoku věděl a neinformoval úřady. Nebyl však útočníkem.

O život v pátek přišli dva muži a jedna žena ve věku 67 a 56 let. Útok se odehrál kolem 21:40 ve městě, které má asi 160 000 obyvatel a proslulo výrobou nožů. Pět zraněných je ve vážném stavu. Město právě slaví 650 let od svého založení. Další část akce nazvané Oslavy různorodosti úřady zrušily.

Podle informací deníku Bild je pachatel arabského vzezření na útěku. Útočník podle policie pravděpodobně jednal sám – vrhal se náhodně na kolemjdoucí a bodal je do krku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Krvavý útok nožem v Německu: Nejméně tři mrtví, pět lidí bojuje o život. Pachatel je na útěku

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie