Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Keď sa pred mesiacom obnovila letecká linka Piešťany – Tel Aviv, na letisku vytvorili vodnú slávobránu

Keď pred mesiacom zosadalo na plochu piešťanského letiska lietadlo Airbus A 320 s deväťdesiatimi pasažiermi, len zasvätení vedeli, že sa tak trochu opakovane dátum 22. máj vpíše do histórie kúpeľného mesta. Na letisko v posledných rokoch totiž  priletelo toľko čiernych labutí, že by sa už o nich dalo hovoriť rovno ako o kŕdli. Akciovej spoločnosti Letisko Piešťany pred siedmimi rokmi […]
Menej ako 1 min. min.

Keď pred mesiacom zosadalo na plochu piešťanského letiska lietadlo Airbus A 320 s deväťdesiatimi pasažiermi, len zasvätení vedeli, že sa tak trochu opakovane dátum 22. máj vpíše do histórie kúpeľného mesta.

Na letisko v posledných rokoch totiž  priletelo toľko čiernych labutí, že by sa už o nich dalo hovoriť rovno ako o kŕdli. Akciovej spoločnosti Letisko Piešťany pred siedmimi rokmi už-už vyzváňal umieráčik a keď sa jej ako-tak podarilo pozviechať z kómy, s veľkými očakávaniami spustilo charterové lety.

Dokonca nádejne vyzeralo aj zavedenie pravidelnej leteckej linky do Izraela, no pandémia covidu zatiahla nebo na dlhý čas. Vlani sa s veľkým potleskom podarilo zmanažovať pravidelné letecké spojenie raz za týždeň medzi Piešťanmi a Tel Avivom. Nová linka sa stala vstupnou bránou pre izraelských turistov, prvý z nich nastúpil do lietadla 10. mája. Väčšina z nich smerovala na Kúpeľný ostrov, no nezriedka pátrajú na Slovensku aj po koreňoch svojich predkov.

Pôvodne bolo naplánovaných 28 letov, avšak úspešnému rozletu zabránila vojna. Akoby tá na Ukrajine nestačila – besnenie hnutia Hamas, ktoré šokovalo celý svet, a následná odveta Izraela leteckú linku uťali. Dozvuky vojny zasiahli i krajinu pod Tatrami, konkrétne mesto Piešťany. Zostávajúcich päť letov v októbri minulého roka dostalo predčasný stop.

„Je to celé nepredvídateľné. Vždy je maximálne nepríjemné, keď niečo plánujete a nevyjde to,“ povedal vtedy s povzdychom pre HN riaditeľ letiska Bohumil Klečák. Ďalšia prevádzka linky bola možná len po zlepšení bezpečnostnej situácie v Izraeli. Ak by sa lety neobnovili dlhší čas, pre akciovú spoločnosť Letisko Piešťany, ktorá sa ešte len vymotáva z červených čísel, by to znamenalo značný výpadok…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie