Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Keď vidím sladkosti… nedokážem schudnúť. Poznáte to? Sušene ovocie pomôže znížiť chuť do jedla

7.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stock-Asso). Ako znížiť chuť na sladké? Keď sa pustíme do chudnutia, často si kladieme túto otázku. V hĺbke duše dobre vieme, že to musíme urobiť nielen preto, aby sme zlepšili svoju hmotnosť, ale predovšetkým pre svoje zdravie. Vieme však: ľahko sa o tom hovorí, ťažšie sa to robí. Ukazuje […]
Menej ako 1 min. min.

7.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stock-Asso).

Ako znížiť chuť na sladké? Keď sa pustíme do chudnutia, často si kladieme túto otázku. V hĺbke duše dobre vieme, že to musíme urobiť nielen preto, aby sme zlepšili svoju hmotnosť, ale predovšetkým pre svoje zdravie. Vieme však: ľahko sa o tom hovorí, ťažšie sa to robí. Ukazuje sa, že existuje jedna vec, ktorá nám s tým môže pomôcť.

Ako znížiť chuť na sladké?
Foto: shutterstock/Stock-Asso

Sladkosti nás zaplavujú zo všetkých strán. V skutočnosti je ťažké vojsť do akéhokoľvek obchodu bez toho, aby sme neboli bombardovaní pohľadom na tyčinky, čokolády, sladkosti a cukríky. A to ani nehovoríme o obchodoch s potravinami, pretože sladkosti ľahko nájdete aj pri pokladniach v iných obchodoch alebo na záhradných trhoch. Niet divu, že na ne máme neustále chuť.

Ako znížiť chuť na sladké?

Sladkosti prinášajú krátkodobý pocit potešenia. Ak si však toto potešenie užívame vo veľkých dávkach, môže to mať naozaj žalostné následky. Je všeobecne známe, že cukor neprospieva nášmu vzhľadu ani zdraviu. Jeho nadmerná konzumácia sa spája s nepríjemnými následkami vrátane nadváhy, obezity, cukrovky a kardiovaskulárnych ochorení. Mnohí ľudia tiež pozorujú výrazne zhoršený stav svojej pokožky a vlasov. Cukor tiež výrazne oslabuje našu schopnosť bojovať proti infekciám. K tomu, aby sme sa ho vzdali alebo ho aspoň výrazne obmedzili, však niektorých ľudí najviac presvedčí údaj na váhe.

K tomu, aby sme sa ho vzdali alebo ho aspoň výrazne obmedzili, však niektorých ľudí najviac presvedčí údaj na váhe.
Foto: shutterstock/Lee Charlie

Nech už sú naše motivácie akékoľvek, rozhodnutie obmedziť konzumáciu sladkostí bude mať pozitívny účinok. Ako však postupovať? Koniec koncov, všade okolo je množstvo rozptýlení. Tu stačí jedna sušienka, tam posledný kúsok koláča: „Čo by malo vyjsť nazmar?“. Pravdou je, že ak sú v dome sladkosti, zjeme ich. Takže ak sa ich chceme vzdať, najlepšie je zbaviť sa ich. Niektorí ľudia ich nahrádzajú zdravšími variantmi, napríklad horkou čokoládou. Iní si ich vo chvíli slabosti naozaj kúpia, ale rozhodnú sa pre malé občerstvenie, ktoré zjedia naraz, aby nám nič nezostalo na neskôr a neboli sme v pokušení.

Ako znížite chuť na sladkosti? Biela moruša – chudnutie sa rozbehne

Ako znížite chuť na sladkosti? Biela moruša – chudnutie sa rozbehne.
Foto: shutterstock/Ozgur Senergin

V tomto boji nemusíme byť sami – môžeme mať spojenca. Ukazuje sa, že populárne sušene ovocie, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach a drogériách doslova za pár drobných, je v tomto prípade ideálne. Moruša biela znižuje chuť na sladké. Jej pravidelné pitie znižuje hladinu glukózy v krvi, brzdí vstrebávanie sacharidov, a tým zabraňuje rastu tukového tkaniva, čím podporuje chudnutie. Čaj z moruše bielej na chudnutie funguje najlepšie. Stačí nasypať čajovú lyžičku ovocia do hrnčeka, zaliať vriacou vodou, prikryť a niekoľko minút variť. Po uplynutí tejto doby môžeme čaj vypiť.

Moruša biela môže výrazne urýchliť chudnutie. Je však potrebné si uvedomiť, že jej účinky nebudú prospešné pre každého. Mali by sa jej vyhnúť alergici, tehotné a dojčiace ženy. Opatrní by mali byť aj diabetici, pretože moruša biela ovplyvňuje hladinu cukru v krvi.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte si jednu tabletu do rannej kávy. Z tela rýchlo odstránite toxíny

Chcete schudnúť? Nezabudnite do svojho jedálnička zaradiť tieto zeleninové smoothies

The post Keď vidím sladkosti… nedokážem schudnúť. Poznáte to? Sušene ovocie pomôže znížiť chuť do jedla appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie