Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kedy kvitne akácia? Môžete ju zasadiť, ale urobte tak pred týmto dátumom. Inak neprežije

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Orest lyzhechka). Kedy kvitne akácia a ako vysádzať akáciu? Táto krásna rastlina poteší svojím bujným kvitnutím, preto ju považujte za ozdobu svojej záhrady. Pozrite si jej požiadavky a neurobíte žiadnu chybu a budete sa z nej dlho tešiť. Kedy kvitne akácia a ako vysádzať akáciu?Foto: shutterstock/Orest lyzhechka Akácia je […]
Menej ako 1 min. min.

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Orest lyzhechka).

Kedy kvitne akácia a ako vysádzať akáciu? Táto krásna rastlina poteší svojím bujným kvitnutím, preto ju považujte za ozdobu svojej záhrady. Pozrite si jej požiadavky a neurobíte žiadnu chybu a budete sa z nej dlho tešiť.

Kedy kvitne akácia a ako vysádzať akáciu?
Foto: shutterstock/Orest lyzhechka

Akácia je strom patriaci do čeľade bôbovitých. Za svoju popularitu vďačí svojim estetickým vlastnostiam. Nádherne zdobí záhrady, preto nie je divu, že si ju mnohí ľudia vyberajú. Zistite, kedy akácie kvitnú a ako ich vysádzať, aby ste neurobili chybu. Získate tak rastlinu, ktorá poteší nielen vašu rodinu, ale aj všetkých susedov v okolí.

Kedy kvitne akácia? Budete si musieť ešte chvíľu počkať

Štandardné obdobie kvitnutia akácie je od mája do júna. Čím južnejšie však pôjdete, tým rýchlejšie to bude a môže sa začať napríklad už v apríli. Aby ste však vo svojej záhrade mali len tie najkrajšie kvety, musíte venovať pozornosť starostlivosti o rastlinu. Ako sa ukazuje, nie je veľmi náročná. Akácii sa bude dobre dariť na slnku alebo v polotieni a je pomerne tolerantná k pH pôdy. Najlepšie zo všetkého je, že prežije aj pomerne veľké sucho, ale je vhodné ju zalievať, aby bola zdravá. Stonky môžete formovať strihaním do akéhokoľvek tvaru, ktorý sa vám najviac páči. A ako vysádzať akáciu?

Ako vysádzať akáciu? Operácia nie je zložitá

Akácia sa môže vysievať v marci alebo začiatkom apríla. Na druhej strane si výsadba akácie nevyžaduje veľa pozornosti ani času. Samozrejme, pokiaľ máte kvalitné sadenice, preto im pred kúpou venujte zvýšenú pozornosť. Nezabúdajte však na to, aby ste ich nevysádzali v okolí miest, kde sa hrajú deti, pretože rastlina podporuje včely.

Akáciu je najlepšie vysádzať skoro na jar.
Foto: shutterstock/Fabian Ponce Garcia

Najlepšie je vysádzať skoro na jar, skôr ako sadenice začnú kvitnúť. To všetko preto, že na jeseň už môže byť chladno a rastlina sa nestihne pripraviť na nadchádzajúcu zimu. Po výsadbe nezabudnite plochu odpleveliť a mulčovať. Vykopte jamu väčšiu, ako je koreňová časť pripravovanej sadenice. Ak sú korene kompaktné, uvoľnite ich alebo jemne prerežte. Výhonky skráťte o 1/3, poškodené odstráňte. Korene posypte čerstvou zeminou do polovice výšky, potom postačí obyčajná zemina. Potom výdatne zalejte.

Čím hnojiť akáciu? Nemusíte používať drahé zmesi

Existuje niekoľko trikov, vďaka ktorým akácia rastie a vyvíja sa oveľa rýchlejšie. Sú to, samozrejme, prírodné hnojivá. Môžete použiť napríklad ľahko pripraviteľné kvasnicové hnojivo. Stačí rozpustiť 100 g čerstvého produktu v 10 l vody a hotovou zmesou pravidelne zalievať akáciu. Toto je najjednoduchší trik na bujný a zdravý rast rastlín.

Na hnojenie akáciu si môžete pripraviť domáce hnojivo z droždia.
Foto: shutterstock/Cristian Storto

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyberte si tieto medonosné rastliny do svojej záhrady. Pomôžete včelám prežiť

Ako sa zbaviť mravcov z ovocných stromov? Zmiešajte s vodou a nastriekajte na kôru. Už ich neuvidíte

The post Kedy kvitne akácia? Môžete ju zasadiť, ale urobte tak pred týmto dátumom. Inak neprežije appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie