Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kedy osoliť vodu na zemiaky? Notoricky sa dopúšťame chyby. A potom plačeme, že účty stúpajú

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mirko Graul). V akom okamihu by ste mali vodu na zemiaky osoliť, aby boli dokonalé? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, to nie je také jednoduché. Nejde len o chuť, ale aj o ďalšie problémy, ako sú vyššie účty a poškodený hrniec. V akom okamihu by ste […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mirko Graul).

V akom okamihu by ste mali vodu na zemiaky osoliť, aby boli dokonalé? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, to nie je také jednoduché. Nejde len o chuť, ale aj o ďalšie problémy, ako sú vyššie účty a poškodený hrniec.

V akom okamihu by ste mali vodu na zemiaky osoliť, aby boli dokonalé? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, to nie je také jednoduché
Foto: shutterstock.com/Mirko Graul

Zdá sa, že varenie je jednoduchá činnosť, ktorá by nemala predstavovať žiadny problém. Ukazuje sa však, že veľa ľudí stále robí obľúbenú chybu, že neochutnáva tak, ako by malo. Čím to je?

Ako variť zemiaky krok za krokom? Tento krok je obzvlášť dôležitý

Mnoho ľudí si nevie predstaviť plnohodnotnú nedeľnú večeru bez varených zemiakov s maslom. Najmä teraz, keď je sezóna nových odrôd v plnom prúde. Výborne sa hodia k tradičným kotletám alebo mletému mäsu aj k vyprážanému vajíčku. Navyše sú jednoduché a rýchle na prípravu. Stačí do hrnca naliať vodu, zapnúť plyn a pridať očistenú zeleninu. Jedna chyba však môže spôsobiť, že to bude trvať dlhšie. Ide o solenie.

Koľko soli môžete denne zjesť? Radšej to nepreháňajte

Soľ je bežne používané korenie, ktoré dodáva chuť mnohým jedlám. V dnešnej dobe je ťažké predstaviť si, že by sme ju v kuchyni nemali. Ak sa soľ používa v správnom množstve, dodáva telu dôležité minerály a elektrolyty, ale rozhodne by ste to s ňou nemali preháňať. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie je bezpečné množstvo 5 až 6 g na deň, t. j. približne jedna zarovnaná čajová lyžička.

Soľ by sa mala pridávať aj do varených zemiakov. V opačnom prípade budú mdlé a nechutné. Lenže v akom momente to urobíte?
Foto: shutterstock.com/inewsfoto

Ako dobre nasoliť zemiaky? Pozrite si tento krátky okamih

Soľ by sa mala pridávať aj do varených zemiakov. V opačnom prípade budú mdlé a nechutné. Lenže v akom momente to urobíte? Ak zapnete plyn, postavíte naň hrniec s vodou a hneď pridáte soľ, robíte chybu z dvoch dôvodov.

Voda s pridanou soľou sa varí oveľa dlhšie, čo má priamy vplyv nielen na čas potrebný na prípravu zemiakov, ale aj na vaše účty.

Nasypanie soli do studenej vody môže poškodiť vnútorný povlak hrncov z nehrdzavejúcej ocele. Všimli ste si na nich charakteristické dúhovo sfarbené stopy? Presne také sú.

Voda na zemiaky by sa mala osoliť, až keď začne vrieť a bublať. Mierna zmena poradia vám ušetrí peniaze a čas.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy sadiť zemiaky? Záhradkársky kalendár neklame, vyberte tento čas a budú zdravé a prosperujúce

Zemiaky som prestala variť vo vode. Našla som chutnejší spôsob. Rodina je do nich blázon

The post Kedy osoliť vodu na zemiaky? Notoricky sa dopúšťame chyby. A potom plačeme, že účty stúpajú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie