Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kedy sa odporúča prvé kosenie trávy v roku 2024? Počkajte na tento dátum. Na jar dorastie zelená ako pažítka

31.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Pexels). Kedy sa uskutoční prvé kosenie trávy? Túto otázku si v posledných dňoch kladú všetci majitelia rodinných domov. Oficiálne je tu jar, takže je najvyšší čas na pozimné upratovanie. Aby vaša záhrada vyzerala dobre počas celej sezóny, je potrebné pamätať na niekoľko vecí. Kedy sa uskutoční prvé kosenie trávy?Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

31.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Pexels).

Kedy sa uskutoční prvé kosenie trávy? Túto otázku si v posledných dňoch kladú všetci majitelia rodinných domov. Oficiálne je tu jar, takže je najvyšší čas na pozimné upratovanie. Aby vaša záhrada vyzerala dobre počas celej sezóny, je potrebné pamätať na niekoľko vecí.

Kedy sa uskutoční prvé kosenie trávy?
Foto: Pixabay/Pexels

S príchodom jari prichádza aj motivácia na dôkladné upratovanie. Upratujeme nielen v dome, ale aj okolo neho. Pripravíme záhradu na nadchádzajúcu sezónu, rozložíme nábytok na terase a užívame si pekné počasie. Prvým krokom, ktorý by ste mali urobiť, je pokosenie trávnika. Je to veľmi dôležitý postup, pretože dobre udržiavaný trávnik je kľúčom ku krásnemu vzhľadu celej záhrady.

Prvé kosenie trávy po zime. Na čo by ste mali pamätať?

Skôr ako začnete kosiť trávu, odstráňte z nej všetky nečistoty. Patria sem vetvičky z okolitých stromov, lístie a kamene. Ak ich necháte na trávniku, sťažia kosenie a môžu tiež poškodiť vaše zariadenie. Odpadky môžete zbierať buď ručne, alebo vziať hrable a pomocou nich ich zhromaždiť na jednom mieste. Zbavte sa nerovností spôsobených napríklad krtincami.

Pozornosť venujte aj stavu kosačky. Ak má tupé a poškodené nože, nebudú kosiť trávu tak, ako potrebujete. Budú len ošúchavať nože, a tým vám pridajú prácu s vyrovnávaním trávnika. Nakoniec si premyslite, ako vysoko chcete trávu kosiť. Veľa závisí od toho, v akom stave je trávnik po zime.

Skôr ako začnete kosiť trávu, odstráňte z nej všetky nečistoty. Patria sem vetvičky z okolitých stromov, lístie a kamene.
Foto: Pixabay/Skitterphoto

Kedy uskutočniť prvé kosenie trávy? Najlepší čas sa blíži

Po zime môže byť tráva pokrytá charakteristickým bielym povlakom a hnedými škvrnami. To všetko je spôsobené tým, že na nej leží sneh. Ak váš trávnik vyzerá takto, nebojte sa ho poriadne pokosiť. Ak pokosíte trávu tak nízko, ako to kosačka dovolí, zbavíte sa škaredého zafarbenia. Tráva rýchlo dorastie, bude hustá a bude mať jednotnú farbu. Koste až vtedy, keď sa trávnik zazelená a vyrastie. Mal by byť vysoký 8 až 10 cm. Najbezpečnejší čas je koncom apríla, ale ak je tráva vysoká, môžete ju pokojne pokosiť aj začiatkom mesiaca. Veľa závisí od počasia. Kosenie by sa malo vykonávať počas zamračených, ale bezdažďových dní. Po kosení celý trávnik výdatne zalejte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy kosiť trávu po zime? Nie je vhodné sa ponáhľať. Jedna vec je dôležitá

Kedy kosiť trávu pred zimou? Ak tento termín zmeškáte, následky budú katastrofálne

The post Kedy sa odporúča prvé kosenie trávy v roku 2024? Počkajte na tento dátum. Na jar dorastie zelená ako pažítka appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie