Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kedy zasiať fialu dvojrohú? Ešte nie je všetko stratené. Bude rásť v júni pod jednou podmienkou

15.6.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: pixabay/dassel). Fiala dvojrohá je jednoročná kvetina, ktorá poteší nielen svojím krásnym vzhľadom, ale aj nádhernou vôňou. Prirodzene rastie okrem iného v severnej Afrike, Grécku a západnej Ázii a u nás sa pestuje v záhradách aj na balkónoch. Ako dlho kvitne fiala sivá? Odporúčame, kedy zasiať semená do zeme, aby […]
Menej ako 1 min. min.

15.6.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: pixabay/dassel).

Fiala dvojrohá je jednoročná kvetina, ktorá poteší nielen svojím krásnym vzhľadom, ale aj nádhernou vôňou. Prirodzene rastie okrem iného v severnej Afrike, Grécku a západnej Ázii a u nás sa pestuje v záhradách aj na balkónoch. Ako dlho kvitne fiala sivá? Odporúčame, kedy zasiať semená do zeme, aby krásne rástla.

Ako správne pestovať fialu dvojrohú?
Foto: pixabay/dassel

Je to rastlina s bujnými stonkami a drobnými kvetmi, ktoré sú zoskupené v malých strapcoch. Kvitne od júna do augusta, a preto je nádhernou ozdobou domácej záhrady alebo terasy. Aké je najvhodnejšie miesto pre fialu dvojrohú a kedy ju vysiať, aby potešila oko počas celej sezóny?

Vysvetľujeme, ako dlho trvá, kým sa fiala dvojrohá objaví. Kedy ju zasiať do zeme, aby zaujala svojimi krásnymi kvetmi počas celého leta?

Fiala dvojrohá najlepšie rastie v humusovej a úrodnej pôde so zásaditou reakciou. Dobre sa osvedčuje klasická kvetinová pôda. Možno ju pestovať na záhone alebo v kvetináči na terase. Tu sú uvedené požiadavky na fialu dvojrohá. Kedy by ste mali túto rastlinu vysiať a ako sa o ňu starať, aby v sezóne kvitla?

Fiala dvojrohá potrebuje stály prístup k slnku a pravidelnú zálievku.
Foto: shutterstock/RukiMedia

Dôležitým faktorom je správna poloha. Musíte si uvedomiť, že na krásne kvitnutie potrebuje stály prístup k slnku, inak sa jej kvety nevytvoria. Dôležité je udržiavať pôdu správne zavlažovanú. Táto rastlina má rada trvalo vlhkú pôdu, preto by sa mala pravidelne zalievať, ale zároveň sa vyhnúť preliatiu. Dobrý nápad je aj postrek listov, ktorý pomôže rastline rásť a zlepší tvorbu kvetov.

Je potrebné ju hnojiť? Použite domáce prostriedky a ochránite ju pred chorobami a vyživíte pôdu

Aby sa zlepšilo kvitnutie fialy dvojrohej, môžete ju trochu podporiť. Na tento účel sa dobre hodia domáce hnojivá. Dajú sa pripraviť zo surovín, ktoré má väčšina z nás v kuchynskej skrinke.

Cesnak. Nakrájajte niekoľko strúčikov, zalejte ich vodou a nechajte pôsobiť 24 hodín. Po uplynutí tejto doby roztok zrieďte s vodou v pomere 1:1 a postriekajte rastlinu a ochránite ju pred škodcami.

Kávová usadenina. Jednoducho zmiešajte polievkovú lyžicu s litrom vody a potom rastlinu zalejte. Pôda sa tak obohatí o cenné živiny a zlepší sa jej pH.

Na zlepšenie kvitnutia ju môžete zaliať domácim hnojivom z cesnaku alebo kávovej usadeniny.
Foto: shutterstock/Potanna

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ktoré kvety na váš balkón? Osem krásnych rastlín – sú odolné a neuveriteľne jednoduché na pestovanie

Ako sa staráte o svoju fialu a čo môžete urobiť, aby dlhšie kvitla? Existuje jednoduchý trik

The post Kedy zasiať fialu dvojrohú? Ešte nie je všetko stratené. Bude rásť v júni pod jednou podmienkou appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie