Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kefovanie tela na sucho alebo na mokro? To spevní pokožku

14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Karolina Grabowska). Ak premýšľate, ako najlepšie exfoliovať a omladiť pokožku, kefovanie tela je možnosť, ktorá ponúka mnoho výhod. Treba však zvážiť dve metódy, pretože v závislosti od toho, či si vyberiete suché alebo mokré kefovanie, dosiahnete pri tomto ošetrení rôzne výsledky. Foto: pexels/Karolina Grabowska Suché a mokré kefovanie tela. […]
Menej ako 1 min. min.

14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Karolina Grabowska).

Ak premýšľate, ako najlepšie exfoliovať a omladiť pokožku, kefovanie tela je možnosť, ktorá ponúka mnoho výhod. Treba však zvážiť dve metódy, pretože v závislosti od toho, či si vyberiete suché alebo mokré kefovanie, dosiahnete pri tomto ošetrení rôzne výsledky.

Foto: pexels/Karolina Grabowska

Suché a mokré kefovanie tela. V čom je rozdiel?

Ako naznačujú názvy, hlavný rozdiel medzi suchým a mokrým kefovaním tela spočíva v použití … vody.

Na druhej strane mokré kefovanie zahŕňa čistenie pokožky exfoliačným nástrojom, ako je kefa alebo tuhá hubka pomocou vody.

Suché čistenie pokožky sa vykonáva pred sprchovaním alebo kúpeľom, zatiaľ čo mokrý peeling je súčasťou sprchovania alebo kúpeľa.

Ako kefujete svoje telo? Dôležitá je technika a pravidelnosť

Existujú dve metódy kefovania tela.
Foto: pexels/cottonbro studio

Pri čistení tela mokrou alebo suchou kefou sú dôležité dva aspekty – technika, opakovanie pohybov a pravidelnosť aplikácie. Vtedy sa najrýchlejšie dostavia prvé výsledky, ktoré sa dostavia približne po 1 – 2 týždňoch.

Ak si chcete suchou kefou vyčistiť celé telo, začnite spodnou časťou chodidiel. Kefujte krúživými pohybmi smerom k pätám, aby ste potom prešli na nohy a použili pohyby smerom nahor. Kefujte vždy jednu nohu po druhej. Potom krúživými pohybmi v smere hodinových ručičiek vyčistite brucho.

Strednú časť tela vždy kefujte zozadu dopredu, pričom zachovajte pohyb smerom nahor. Ruky a paže čistite ťahmi smerom nahor až po krk.

Výhody suchého kefovania. Nielenže exfoliuje pokožku

Aké sú výhody suchého kefovania pokožky?
Foto: shutterstock/YAKOBCHUK VIACHESLAV

Mechanické pôsobenie suchého kefovania je skvelé na exfoliáciu drsnej a suchej pokožky, ale to nie je všetko. Pomáha tiež detoxikovať pokožku tým, že zvyšuje krvný obeh a podporuje lymfatickú drenáž. Okrem toho odblokovaním pórov sa telo ľahšie potí a vylučuje toxíny.

Suché kefovanie môže zlepšiť naše celkové funkcie, pretože má dodatočnú výhodu stimulácie nervového systému. Táto samomasáž kefkou má povzbudzujúci a energizujúci účinok, takže je ideálna ráno pred akoukoľvek aktivitou.

Zlepšenie krvného obehu a žiarivá, sviežo vyzerajúca pokožka bez známok únavy alebo celulitídy sú tiež dôležitými aspektmi suchého kefovania tela.

Mokré kefovanie. Zbavte sa nečistôt

Mokré kefovanie sa môže na pokožke prejaviť výraznejšie, pretože pri pôsobení teplej vody je pokožka citlivejšia.
Foto: pexels/Karolina Grabowska

Podobne ako suché kefovanie, aj táto činnosť vykonávaná na mokro prinesie lepší krvný obeh a tiež pomôže zbaviť sa celulitídy. Mokré kefovanie sa môže na pokožke prejaviť výraznejšie, pretože pri pôsobení teplej vody je pokožka citlivejšia.

Ak sa rozhodnete pre mokré kefovanie tela, zbavíte sa nečistôt, kožného mazu a odumretej kože oveľa dôkladnejšie ako pri suchom kefovaní. Tým sa pokožka očistí a zabráni sa hromadeniu nečistôt, ktoré by mohli podporiť rast baktérií.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chcete sa dostať na leto do formy? Tu je, koľkokrát týždenne musíte cvičiť

Natriem si ním zuby a nanesiem rúž. Geniálny trik vizážistov na „špinavý“ problém tisícok žien

The post Kefovanie tela na sucho alebo na mokro? To spevní pokožku appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie