Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kim chce po výbuchu severokórejskej rakety zvýšiť úsilie o vyslanie satelitu, hovorí o hysterickom šialenstve

Severokórejský diktátor Kim Čong-un nariadil armádnym vedcom zvýšiť úsilie o vyslanie špionážnej družice, ktoré má byť podľa neho reakciou na vojenské aktivity Spojených štátov a Južnej Kórey. Kim tiež varoval južného suseda pred “tvrdou” odpoveďou na manévre juhokórejských lietadiel, ktorými Soul v pondelok na vyslanie rakety so satelitom zareagoval, informovala agentúra AP. KĽDR v pondelok […]
Menej ako 1 min. min.

Severokórejský diktátor Kim Čong-un nariadil armádnym vedcom zvýšiť úsilie o vyslanie špionážnej družice, ktoré má byť podľa neho reakciou na vojenské aktivity Spojených štátov a Južnej Kórey.

Kim tiež varoval južného suseda pred “tvrdou” odpoveďou na manévre juhokórejských lietadiel, ktorými Soul v pondelok na vyslanie rakety so satelitom zareagoval, informovala agentúra AP.

KĽDR v pondelok zo svojho západného pobrežia vypustila raketu, ktorá krátko po štarte zmizla z radarov. Pchjongjang neskôr uviedol, že štart rakety, ktorá niesla špionážny satelit, nevyšiel.

Kim dnes vo svojom prvom verejnom vystúpení po tomto neúspechu podľa AP vyhlásil, že jeho krajina bude naďalej rozvíjať svoje špionážne kapacity vo vesmíre.

KĽDR zrejme odpálila raketu, môže ísť o balistickú strelu, uviedlo Japonsko

KĽDR svoj prvý špionážny satelit po niekoľkých neúspešných pokusoch vyslala vlani v novembri a podľa západných expertov bol niekoľko mesiacov od začatia misie funkčný a schopný manévrovať.

Severokórejský režim podľa skorších vyhlásení plánoval tento rok umiestniť na obežnú dráhu tri ďalšie špionážne družice.

Medzi oboma znepriatelenými štátmi na Kórejskom polostrove v poslednej dobe rastie napätie. Soul na pondelkové vypustenie rakety s družicou zareagoval leteckým cvičením, ktorého sa zúčastnilo asi 20 stíhacích lietadiel.

Kim to dnes nazval “hysterickým šialenstvom” a “veľmi nebezpečnou provokáciou, ktorá nemôže byť ignorovaná” a na ktorú jeho režim tvrdo odpovie.

Podľa dnešného vyhlásenia Soulu KĽDR cez spoločnú hranicu vyslala viac ako 150 balónov, ktoré nad juhokórejským územím zhadzovali predmety vrátane odpadkov a výkalov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie