Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Klasické volské oko je nuda? Pripravte si vajíčka s pridaním talianskej pochúťky a nebudete ľutovať

16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/milivigerova). Klasické volské oko sa stane minulosťou, ak ho naservírujete s týmto úžasným talianskym prídavkom. Zelená pochúťka sa dokonale hodí k vajíčkam a na tanieri vyzerá nádherne. Takéto duo môže kraľovať na raňajkovom stole alebo ako doplnok k zemiakovej kaši a jarnej zelenine. Foto: shutterstock/Gulsina Raňajky nemusia byť nudné […]
Menej ako 1 min. min.

16.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/milivigerova).

Klasické volské oko sa stane minulosťou, ak ho naservírujete s týmto úžasným talianskym prídavkom. Zelená pochúťka sa dokonale hodí k vajíčkam a na tanieri vyzerá nádherne. Takéto duo môže kraľovať na raňajkovom stole alebo ako doplnok k zemiakovej kaši a jarnej zelenine.

Foto: shutterstock/Gulsina

Raňajky nemusia byť nudné a ich príprava nemusí trvať celú večnosť. Je načase vyvrátiť mýtus, že všetko dobré je časovo náročné a vyrobené z luxusných ingrediencií. Dnes prelomíme kúzlo klasického vajíčka a obohatíme ho o taliansku pochúťku, ktorá sa dá kúpiť takmer v každom obchode s potravinami.

Volské oko na zelenom obláčiku – rýchla a bohatá verzia raňajok

Namiesto toho, aby ste opäť raz pripravovali na raňajky nudné sendviče alebo suché miešané vajíčka, zvoľte si o niečo zaujímavejšie jedlo, ktorého príprava je triviálna. Hlavnou ingredienciou sú, samozrejme, vajcia, ale nezaobídete sa ani bez originálnych prísad, ako sú slaný mliečny výrobok alebo krémová talianska pasta. Chuť sa nedá poprieť – vajíčka sa doslova rozplývajú v ústach a na tanieri vyzerajú šialene chutne.

Klasické volské oko je, samozrejme, vynikajúce, ale oplatí sa mu dodať trochu vzpruhy. Zelené pesto je na túto úlohu ideálne, nahradí maslo alebo olej. Stačí len nabrať na panvicu solídnu lyžicu, zohriať a pridať vajíčka. Na záver ozdoby, ale tie prezradíme v recepte nižšie. Garantujeme však, že je chutný, farebný a zdravý!

Recept na vyprážané vajcia s pestom a syrom feta

Ingrediencie:

2 vajcia

50 g syra feta,

15 g pesta – môže byť zelené alebo červené,

korenie,

chilli vločky,

sušené paradajky.

Spôsob prípravy:

Do zohriatej panvice pridajte pesto. Prísadu zohrejte a po chvíli do nej opatrne rozklepnite vajcia.

Znížte teplotu a vajcia smažte tak, aby sa nepripálili – bielok by mal pekne stuhnúť a žĺtok by mal zostať tekutý.

Keď sú naše vajíčka hotové, opatrne ich spolu s pestom preložíme na tanier. Tip – dbajte na to, aby bolo krásne naservírované, a celé to bude chutiť ešte lepšie.

Ozdobte syrom feta, paradajkami a chilli vločkami.

Takto pripravené vajcia sa výborne hodia na raňajky, ale aj ako príloha k hlavným jedlám, napríklad ku klasickému zemiakovému pyré alebo špargli.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Skombinujte avokádo s týmito ingredienciami. Je to najlepšia nátierka na chlebíček alebo úžasný dip

Morčacie prsia sú opäť príliš suché? Urobte si túto marinádu a prestanete sa tomuto mäsu vyhýbať

The post Klasické volské oko je nuda? Pripravte si vajíčka s pridaním talianskej pochúťky a nebudete ľutovať appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie