Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

KĽDR po údajnom náleze dronu obvinila Soul z vážnej provokácie

Severná Kórea (KĽDR) obvinila Soul z „vážnej provokácie“. Dôvodom je údajne zostrelený dron, ktorý podľa KĽDR narušil jej zvrchovanosť rozhadzovaním letákov namierených proti režimu. Informuje o tom agentúra DPA. Opakované vniknutie vojenskej techniky na územie KĽDR bude považované za vyhlásenie vojny a bude mať za následok okamžitý odvetný úder, uviedla v sobotu kórejská štátna tlačová agentúra […]
Menej ako 1 min. min.

Severná Kórea (KĽDR) obvinila Soul z „vážnej provokácie“. Dôvodom je údajne zostrelený dron, ktorý podľa KĽDR narušil jej zvrchovanosť rozhadzovaním letákov namierených proti režimu. Informuje o tom agentúra DPA.

Opakované vniknutie vojenskej techniky na územie KĽDR bude považované za vyhlásenie vojny a bude mať za následok okamžitý odvetný úder, uviedla v sobotu kórejská štátna tlačová agentúra KCNA s odvolaním na hovorcu ministerstva národnej obrany KĽDR.

Pchjongjang minulý týždeň svojho južného suseda obvinil z toho, že v rozmedzí jedného týždňa do Pchjongjangu tri razy vyslal bezpilotné drony s letákmi. Juhokórejský minister obrany Kim Jong Hjun vyhlásil, že pravdivosť tvrdení KĽDR nedokáže potvrdiť alebo vyvrátiť.

KĽDR potvrdila, že už Južnú Kóreu oficiálne považuje za nepriateľský štát. Soul to odmieta

Podľa KCNA objavili severokórejské úrady pozostatky dronu z minulého týždňa. „Je pravdepodobné, že ide o dron, ktorý nad centrom Pchjongjangu rozhadzoval letáky… no rozhodnutie ešte nepadlo,“ uviedla KCNA s odvolaním na tím vyšetrovateľov.

Informácie z medzinárodne izolovanej krajiny, ktorá je s Južnou Kóreou formálne vo vojne, nebolo možné nezávisle overiť, píše DPA.

Napätie na Kórejskom polostrove minulý týždeň výrazne narástlo. Armáda KĽDR začiatkom týždňa zničila všetky cestné a vlakové spojenia s Južnou Kóreou. KĽDR navyše aj napriek medzinárodným sankciám uvaleným na krajinu naďalej pokračuje v pravidelných raketových testoch a v jadrovom programe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK