Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Klempíř: Ve volbách zvítězili vysmívaní – Turek, Dostálová i Konečná. Stará řešení jsou ohraná

„Ti, kteří byli na tapetě výsměchu sociálních sítí, alespoň v mé bublině, vyhráli na celé čáře. To vypovídá o ochotě Čechů nacházet a hlasovat pro nová politická řešení. Ta stará už jsou ohraná,“ vysvětlil Klempíř ve vysílání CNN Prima NEWS. ČTĚTE TAKÉ: Ozvěny minulosti v Německu. Na západě vyhráli konzervativci, východ patří krajně pravicové AfD Konkrétně […]
2 min.

„Ti, kteří byli na tapetě výsměchu sociálních sítí, alespoň v mé bublině, vyhráli na celé čáře. To vypovídá o ochotě Čechů nacházet a hlasovat pro nová politická řešení. Ta stará už jsou ohraná,“ vysvětlil Klempíř ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Ozvěny minulosti v Německu. Na západě vyhráli konzervativci, východ patří krajně pravicové AfD

Konkrétně vyjmenoval tři úspěšné kandidáty. „Vysmívaná Klára Dostálová, která tančila na TikToku se Schillerkou (šéfkou poslaneckého klubu hnutí ANO Alenou Schillerovou, pozn. red.). Lidé říkali: ‚Tlusté holky tančí, smějme se jim, jsou to blbky.‘ Pak vysmívaný Filip Turek jakožto ‚trouba a nácek‘ a Kateřina Konečná a její ‚ječák, a to, že je komunistka‘,“ uvedl expert na politický marketing.

Kampaň hnutí STAN se nepovedla

Za „fail“ označil Klempíř například postup hnutí STAN. „Měli opravdu finančně nejnáročnější kampaň – zkusili video ze šatny, debaty bez cenzury, Vít Rakušan se obětoval na oltář spravedlnosti a pravdy, tvrdě tlačili Danuši Nerudovou do všech debat. Ale nějak to netrefili,“ poznamenal politický marketér.

Hlavní chybou podle jeho slov bylo zvolení Nerudové jakožto lídra. „Zachovali se velmi vypočítavě, když se chtěli svést na její slávě z prezidentských voleb, ve kterých skončila třetí,“ uvedl Klempíř s tím, že v těch nešlo o to, že by byla kvalitní kandidátkou, ale jednalo se o protestní hlasy proti Andreji Babišovi a Petrovi Pavlovi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Předčasné volby ve Francii jsou nejistou sázkou Macrona, radovat se může krajní pravice, hodnotí experti

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie