Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Koaličná vláda na Islande sa rozpadla, predčasné voľby budú zrejme v novembri

Islandská koaličná vláda, ktorá je pri moci od novembra 2021, sa rozpadla pre nezhody v politických otázkach. Nové voľby sa budú zrejme konať v novembri, oznámil v nedeľu premiér Bjarni Benediktsson, informovala agentúra AFP. Benediktsson objasnil, že nezhody medzi tromi stranami vládnej koalície sa týkajú viacerých oblastí – „od otázok zahraničnej politiky až po problematiku […]
Menej ako 1 min. min.

Islandská koaličná vláda, ktorá je pri moci od novembra 2021, sa rozpadla pre nezhody v politických otázkach. Nové voľby sa budú zrejme konať v novembri, oznámil v nedeľu premiér Bjarni Benediktsson, informovala agentúra AFP.

Benediktsson objasnil, že nezhody medzi tromi stranami vládnej koalície sa týkajú viacerých oblastí – „od otázok zahraničnej politiky až po problematiku žiadateľov o azyl“.

Dodal, že sa v dohľadnom čase stretne s prezidentkou Hallou Tómasdóttir a predloží jej návrh na rozpustenie parlamentu a na vypísanie predčasných parlamentných volieb.

Podľa verejnoprávnej televízie RUV, ktorá sa odvolala na vyjadrenie premiéra, by sa parlamentné voľby mali konať 30. novembra.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie