Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Koberec kvetov až do novembra? Stačí zasadiť tieto 4 rastliny. Zvládnu to, aj keď sú mínusové teploty

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katya Slavashevich). V našich klimatických podmienkach kvitne väčšina rastlín na jar. Bohužiaľ, z ich prítomnosti sa môžete tešiť zvyčajne len počas teplých mesiacov a na jeseň zíva dvor prázdnotou. Ak chcete, aby vaša záhrada lahodila oku až do mrazov, vysaďte tieto štyri rastliny. Aké kvety kvitnú od jari do […]
Menej ako 1 min. min.

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katya Slavashevich).

V našich klimatických podmienkach kvitne väčšina rastlín na jar. Bohužiaľ, z ich prítomnosti sa môžete tešiť zvyčajne len počas teplých mesiacov a na jeseň zíva dvor prázdnotou. Ak chcete, aby vaša záhrada lahodila oku až do mrazov, vysaďte tieto štyri rastliny.

Aké kvety kvitnú od jari do jesene?
Foto: shutterstock/Katya Slavashevich

Záhrada vyzerá najpríťažlivejšie, keď hýri farbami. Môže sa zdať, že je ťažké dosiahnuť takýto efekt. Veď mnohé rastliny na konci leta zhadzujú listy a okvetné lístky a prechádzajú do vegetačného pokoja. Máme pre vás jednu radu. Ak chcete, aby vaša záhrada vyzerala krásne aj v októbri a novembri, stavte na tieto štyri rastliny. Vaši susedia sa vás určite budú pýtať, čo sú tieto druhy zač.

Ktoré kvety kvitnú od jari do jesene? Neboja sa mrazov

Prvou rastlinou je budleja Dávidova, známa aj ako letný orgován alebo „motýlí ker“. Patrí medzi mimoriadne obľúbené rastliny vďaka svojmu výnimočne dlhému a bohatému kvitnutiu. Okrem toho rýchlo rastie, ľahko sa pestuje a je odolná voči poveternostným vplyvom. Má malé rúrkovité kvety, zvyčajne vo fialovej, modrej, ružovej alebo bielej farbe. Má rada slnečné stanovište a úrodnú, dobre odvodnenú pôdu.

Budleja Dávidova patrí medzi vyššie rýchlorastúce kry.
Foto: shutterstock/Joe Kuis

Druhou rastlinou je hortenzia metlinatá. Dobre rastie na slnečných miestach. Pôda by mala byť úrodná, mierne kyslá a bohatá na humus. Kvety hortenzie sú spočiatku biele, ale časom sa vyfarbia a zmenia sa na ružové, červené alebo dokonca zelené.

Kvety, ktoré kvitnú až do neskorej jesene. Oplatí sa vysadiť do záhrady na jar

Tretiu rastlinu predstavuje levanduľa úzkolistá. Má rada slnečné stanovištia a nie príliš vlhkú alebo dokonca suchú pôdu. Neznáša trvalo zamokrené stanovištia. Kvety levandule môžu mať farbu od fialovomodrej až po svetlofialovú, ružovú alebo dokonca bielu. Pokojne ju môžete vysadiť aj v kvetináčoch na balkóne alebo terase. Poslednou rastlinou je nátržníkovec krovitý. Má chlpaté, malé listy a žlté, oranžové, ružové alebo červené kvety. Patrí medzi mrazuvzdorné rastliny. Okrem toho dobre znáša sucho a môže rásť aj v pôde chudobnej na živiny.

Nátržníkovcu vyhovuje slnečné stanovište alebo svetlý polotieň.
Foto: shutterstock/simona pavan

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sladká vôňa láka húfy motýľov. Budleja Dávidova očarí vašu záhradu

Hortenzie budú bujne kvitnúť počas celého leta. Stačí, ak to urobíte na jeseň

The post Koberec kvetov až do novembra? Stačí zasadiť tieto 4 rastliny. Zvládnu to, aj keď sú mínusové teploty appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie