Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Koberec v kúpeľni je nasiaknutý vodou a zapácha? Pred praním ho pokropte týmto prípravkom. Zápach zmizne sám od seba

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Koberec je nevyhnutnou súčasťou každej kúpeľne. Má nielen dekoratívnu funkciu, ale chráni aj vaše nohy pred studenými dlaždicami po vyjdení zo sprchy. Aby koberec pekne vyzeral a nezapáchal, je potrebné ho pravidelne čistiť. Koberec je nevyhnutnou súčasťou každej kúpeľne. Má nielen dekoratívnu funkciu, ale chráni aj vaše […]
Menej ako 1 min. min.

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Koberec je nevyhnutnou súčasťou každej kúpeľne. Má nielen dekoratívnu funkciu, ale chráni aj vaše nohy pred studenými dlaždicami po vyjdení zo sprchy. Aby koberec pekne vyzeral a nezapáchal, je potrebné ho pravidelne čistiť.

Koberec je nevyhnutnou súčasťou každej kúpeľne. Má nielen dekoratívnu funkciu, ale chráni aj vaše nohy pred studenými dlaždicami po vyjdení zo sprchy
Foto: Súkromný archív

Kúpeľňové koberčeky sú veľmi praktické a zároveň príjemné na dotyk. Majú až tri funkcie: chránia vaše nohy pred kontaktom so studenou podlahou, zabraňujú rozlievaniu vody po celej miestnosti a znižujú riziko pošmyknutia. Väčšina z nás má doma aspoň jednu, ktorú položíme na dlaždice hneď, ako vyjdeme zo sprchy alebo vane.

Ako často by ste mali prať kúpeľňové koberčeky? Držte sa jedného pravidla a budú vždy čisté

Aby ste udržali hygienické kúpeľňové predložky, musíte sa o ne pravidelne starať. Kvôli každodennému používaniu a vlhkosti v miestnosti sa rýchlo zašpinia a zapáchajú. Na obnovenie ich vzhľadu nestačí len ich povysávať alebo vyklepať. Pranie je veľmi dôležité. V opačnom prípade sa na koberci môže vytvoriť pleseň. Ak kúpeľňu používa päťčlenná rodina, koberec by sa mal prať aspoň dvakrát týždenne.

Tohto pravidla sa držte aj vtedy, ak máte doma psa alebo mačku. Domáce zvieratá majú rady mäkkú podstielku, takže kúpeľňová koberček je pre ne ideálnym miestom na ležanie. V situácii, keď kúpeľňu používa jedna alebo dve osoby, stačí koberček prať raz za dva týždne. Dovtedy však treba dbať na udržiavanie správnej teploty v kúpeľni.

Nechajte dvierka pootvorené, aby mohla tkanina po kúpaní voľne schnúť. Predtým, ako hodíte koberček do práčky
Foto: shutterstock.com/Pixel-Shot

Ako prať kúpeľňové koberčeky v práčke? Jedno korenie pomôže odstrániť škvrny

Nechajte dvierka pootvorené, aby mohla tkanina po kúpaní voľne schnúť. Predtým, ako hodíte koberček do práčky, vytrepte z neho prach a venujte pozornosť informáciám na visačke. Nepoužívajte bielidlá ani silné pracie prostriedky, pretože môžu poškodiť tkaninu aj gumovú vrstvu pod ňou. Najbezpečnejšou možnosťou je prať koberec pri 40 stupňoch Celzia. Ak sú na ňom staré zaschnuté škvrny, posypte ho jedlou sódou a nechajte ho 4 hodiny pôsobiť. Po uplynutí tejto doby použite vysávač na zachytenie prášku a až potom koberec vyperte. Týmto spôsobom sa zbavíte nielen nevzhľadných škvŕn, ale aj odstránite nepríjemné pachy a vydezinfikujete materiál.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nachádza sa takmer v každej slovenskej kúpeľni. Umývate ju príliš zriedkavo? Buďte opatrní, inak by ste mohli dostať pásový opar

Týmto spôsobom rýchlo osviežite svoj koberec. Efekt bude ako po profesionálnom čistení

The post Koberec v kúpeľni je nasiaknutý vodou a zapácha? Pred praním ho pokropte týmto prípravkom. Zápach zmizne sám od seba appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie