Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Kolaps na Letišti Praha. Cestujícím chybí kufry, nepříjemný zážitek popsala i Terezie Tománková

Cestující mohou v Praze na zavazadla čekat až několik hodin, řekla médiím Divíšková. „Proto cestujícím doporučujeme, aby na letišti nečekali, aby vyplnili reklamační formulář, jeli domů a handlingová společnost jim pak pošle ty kufry,“ uvedla. Reklamační formulář mohou lidé vyplnit na reklamační přepážce na letišti nebo na webu letecké společnosti, kam se dostanou přes QR […]
Menej ako 1 min. min.

Cestující mohou v Praze na zavazadla čekat až několik hodin, řekla médiím Divíšková. „Proto cestujícím doporučujeme, aby na letišti nečekali, aby vyplnili reklamační formulář, jeli domů a handlingová společnost jim pak pošle ty kufry,“ uvedla. Reklamační formulář mohou lidé vyplnit na reklamační přepážce na letišti nebo na webu letecké společnosti, kam se dostanou přes QR kód v celním prostoru, uvedla.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbený italský ostrov nabízí ubytování zdarma. Zájemci však musí splnit pět podmínek

Nepříjemnou zkušenost zažili v úterý například cestující do Řecka, a to včetně Terezie Tománkové. „Hledáme v té haldě naše kufry. Super začátek dovolené… Řekové nám zde říkají, že v životě neviděli letadlo přiletět bez jediného kufru,“ popisuje moderátorka. Její slova pro CNN Prima NEWS potvrdil i další z cestujících Michal Janáček: „Přiletěli jsme a zjistili, že v letadle nebyla žádná zavazadla, ačkoliv při nástupu byla na vozíku vedle letadla.“ Podle něj se nejedná o ojedinělý případ a pilot měl odletět bez zavazadel úmyslně. „Několikrát jsme posádku před odletem upozorňovali, že nejsou naložena. Nikdo s námi ale nekomunikuje,“ popsal Janáček, který nyní na Krétě řeší chybějící zavazadla.

„V následujících dnech doporučujeme cestujícím, aby měli u sebe na palubě letadla nejnutnější léky a hygienické potřeby,“ popsala Divíšková. V 15:00 také letiště do odvolání zahájí provoz telefonní linky 220 111 444, na kterou se mohou obrátit cestující, kteří nedostali své zavazadlo v příletové destinaci.

Důvodem komplikací je podle Divíškové kombinace přetíženosti leteckého provozu, velká zpoždění a v provozních špičkách nárazový nedostatek lidí v handlingové společnosti, která se stará o zavazadla. „To je způsobené tím, že reálný provoz je vyšší, než jaká byla predikce,“ řekla Divíšková.

K otázce, kolik má na letišti handlingová společnost ve špičkách zaměstnanců, se Divíšková nevyjádřila. Společnost podle ní pokračuje v náborech zaměstnanců. „V třídírně a na reklamacích nyní pomáhají letištní administrativní pracovníci,“ dodala.

Letiště podle Divíškové odbavuje 450 letů denně a problém se zavazadly se týká devíti letů za období od neděle do úterního rána. „Je to zlomek cestujících, kteří letí na dovolenou,“ řekla. Zhruba 30 procent zavazadel, která zůstala na pražském letišti jsou aktuálně podle Divíškové na cestě za svými majiteli.

O zavazadla se na pražském letišti stará dceřiná handlingová společnost Letiště Praha Czech Airlines Technics. Na možné zpožďování výdeje zavazadel kvůli hustému provozu letiště upozornilo v pondělí. Letiště o prvním prázdninovém víkendu, od pátku do neděle, odbavilo 178 550 cestujících, tedy o 11 procent více než loni. Lety nad Evropou v posledních dnech kvůli řízení letového provozu v evropském vzdušném prostoru nabírají zpoždění, největší problémy vznikaly o víkendu na spojích s Tureckem.

Pokud jste také zažili problémy se zavazadly, napište nám. Doplnit můžete i fotografie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Největším hitem léta je Albánie, prozradila mluvčí Čedoku. Na co si dát pozor při nákupu?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie