Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Koľko žien by išlo na prvom rande do postele?

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB). Všeobecne sa traduje, že ak pôjdete na prvom rande do postele, druhé rande už nebude. Medzitým výskum ukazuje, že veľkej skupine mužov a žien vôbec nevadí ísť do toho na prvom rande. Prečo? Výskum ukazuje, že veľkej skupine mužov a dosť veľa žien nevadí ísť na prvom […]
Menej ako 1 min. min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB).

Všeobecne sa traduje, že ak pôjdete na prvom rande do postele, druhé rande už nebude. Medzitým výskum ukazuje, že veľkej skupine mužov a žien vôbec nevadí ísť do toho na prvom rande. Prečo?

Výskum ukazuje, že veľkej skupine mužov a dosť veľa žien nevadí ísť na prvom stretnutí do postele. 
Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB

Americká zoznamovacia stránka Dr. Ed uskutočnila v roku 2017 prieskum, ktorého sa zúčastnilo 1 000 ľudí z Európy a Ameriky. Medzi mnohými otázkami o randení a preferenciách respondentov sa pýtala aj na to, kto z opýtaných by si za priaznivých okolností (rande je úspešné, partner alebo partnerka sa nám páči) vybral sex na prvom rande. Aké boli odpovede?

Urobilo by tak 76 percent mužov a približne 40 percent žien (42 percent Američaniek a 37 percent Európaniek). Je to veľa? Ťažko to objektívne posúdiť, hoci stojí za to túto tému preskúmať trochu podrobnejšie.

Zaujímavý pohľad prináša štúdia, ktorú v roku 2012 uskutočnila britská webová stránka Omnibus na skupine 39 000 používateľov internetu. Zistilo sa v nej, že vek, v ktorom sme najpravdepodobnejší, že sa zbláznime už pri prvom stretnutí, sa u oboch pohlaví líši. Zatiaľ čo až 35 percent mužov vo veku 35 – 44 rokov bolo ochotných sa vyblázniť, medzi ženami boli najviac ochotné mať sex s pravým cudzincom tie vo veku 18 – 24 rokov – až 14 percent respondentiek.

Mladé ženy sú vo svojich morálnych zásadách liberálnejšie a s pribúdajúcimi rokmi sa tohto liberalizmu zbavujú.
Foto: shutterstock/Svitlana Sokolova

Prečo je to tak?

Prečo taký rozdiel? Autori štúdie majú niekoľko hypotéz. Mladé ženy sú vo svojich morálnych zásadách liberálnejšie a s pribúdajúcimi rokmi sa tohto liberalizmu zbavujú. V polovici dvadsiatky hľadajú skôr zábavu než celoživotného partnera, takže nemajú taký silný strach, že príliš rýchly sex pokazí ďalšie vzťahy.

U mužov je to iné. Muži pred štyridsiatkou zvyčajne začínajú prežívať obdobie druhej mladosti, takže sex je v centre ich záujmu. A ak sa im naskytne príležitosť, nevzdávajú sa jej v mene vyšších zásad.

Prečo nie?

Častým a veľmi stereotypným názorom je, že mnohé ženy, ktoré mali nápad ísť na prvom rande do toho naplno, to neurobia, aby neboli označené za „príliš ľahké“. Nechýbajú ani teórie, ktoré hovoria, že muž – ktorý má povahu dobyvateľa – sa rád snaží žene dvoriť a nebude rešpektovať partnerku, ktorá mu príliš ochotne poskytne svoje pôvaby. Čo je na tom pravdy? V oboch názoroch je určite zrnko pravdy. Respondenti prieskumu Omnibus (zaujímavé je, že muži aj ženy) častejšie uvádzali, že by chceli človeka najprv spoznať, dozvedieť sa o ňom viac, zamilovať sa, zaľúbiť sa a vybudovať si určité očakávania. Príliš rýchly sex – podľa ich názoru – kazí vznikajúcu lásku a chuť na intimitu.

Pravidlo tretieho rande

Ak existuje niečo ako etiketa prvého sexu, určite k nej patrí „pravidlo tretieho rande“, nepísané pravidlo, ktoré hovorí, že tretie stretnutie je to, počas ktorého môže dôjsť k sexu. Slovo „môže“ je tu, samozrejme, relatívny pojem. Všeobecná myšlienka spočíva v tom, že medzi zoznámením sa a tretím stretnutím zvyčajne uplynie niekoľko dní (alebo týždňov), aby sme mali možnosť lepšie spoznať danú osobu a v pokoji sa rozhodnúť, aký vývoj by sme najradšej videli.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

5 fáz lásky. V mnohých pároch sa vzťah zastaví v treťom bode. Tu je dôvod

Znamenia zverokruhu, ktoré dokážu prekvapiť svojich partnerov. Zoznam nie je dlhý

The post Koľko žien by išlo na prvom rande do postele? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie