Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

KOMENTÁŘ: Ostře sledovaný duel Nerudové s Turkem vyhráli Piráti a koalice Spolu

Jen málokterá událost v posledních dnech rezonovala na sociálních sítích tolik jako očekávaná debata Danuše Nerudové s Filipem Turkem v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Co nám ostře sledovaný duel vlastně přinesl? Mnoho emocí, osobních útoků z obou stran a jen málo věcné diskuse o stěžejních tématech spojených se směřováním Evropské unie. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bída a utrpení, […]
Menej ako 1 min. min.

Jen málokterá událost v posledních dnech rezonovala na sociálních sítích tolik jako očekávaná debata Danuše Nerudové s Filipem Turkem v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Co nám ostře sledovaný duel vlastně přinesl? Mnoho emocí, osobních útoků z obou stran a jen málo věcné diskuse o stěžejních tématech spojených se směřováním Evropské unie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bída a utrpení, shodli se experti. Nerudová s Turkem propásli obrovskou šanci oslovit voliče

Začněme Filipem Turkem. Lídr koalice Přísaha a Motoristé, který je známý ráznějším vystupováním i tím, že pro cílenou provokaci či urážku nejde příliš daleko, se během debaty překvapivě dostal do ostré defenzivy. Jen vzpomeňme na neustálou obhajobu ve znění, že „daný výrok byl vytržen z kontextu“.

Turek možná až nyní naplno pocítil, že se určité přešlapy v politice vrací jako bumerang, a nepochybně svým vlažným výkonem zklamal část podporovatelů. Některé euroskeptické voliče to může přesunout od Přísahy zpátky ke kroužkování ODS. Další zklamané protestní hlasy zase mohou skončit u ANO, SPD, Svobodných či u koalice Stačilo!.

Nyní přejděme ke Starostům, kteří ještě před pondělní debatou rozjeli na sociálních sítích velkou mediální podívanou, v níž se ostře vymezovali proti Turkovi. Tomuto kroku se divil nejeden politický komentátor. Proč dělat zadarmo reklamu konkurenci a proč vytvářet z Danuše Nerudové až hrdinskou postavu za to, že se odhodlala jít s Turkem do politického duelu?

Připomeňme, že před časem se jeden proti jednomu utkala s Turkem na CNN Prima NEWS evropská trojka Pirátů Zuzana Klusová. A dokonce se to obešlo bez toho, aby Piráti předtím zbořili sociální sítě s tím, jaká je Klusová frajerka, že si na Turka vůbec troufla. Ono chodit do debat s politickými konkurenty by měla být – obzvlášť před volbami – samozřejmost.

Nutno ovšem zmínit, že Nerudová bez ohledu na svůj výkon v debatě s Turkem prakticky neměla co získat. O voliče se totiž nepere s Přísahou nebo s Motoristy. Starostové zápasí o hlasy úplně jinde – především s Piráty a koalicí Spolu.

Zkuste se podívat na sociální sítě do komentářů a udělejte si závěr sami, zda jsou nerozhodnutí voliči pětikoalice (tedy ti, kteří stále nevědí, zda to v eurovolbách hodí Spolu, Starostům, nebo Pirátům) z výkonu Nerudové nadšeni stejně jako představitelé hnutí STAN.

Jen se zamysleme, zda Petr Fiala ve volbách 2021 nebo Petr Pavel ve volbách 2023 uspěli díky tomu, že se v politických debatách nezadržitelně chechtali, když mluvil Andrej Babiš… Ne, takhle se opravdu nechovali. Srdce voličů si rozhodně nezískali ani tím, že by z poctivě vypracované složky vytahovali na protivníka jedno kompro za druhým.

Případné nepochopení toho, co vaši voliči vlastně chtějí, může být v závěru předvolební kampaně fatální chybou. Je to i případ hnutí STAN? To se dozvíme již brzy.

Volby do Evropského parlamentu se uskuteční 7. a 8. června. CNN Prima NEWS nabízí pravidelně rozhovory s jednotlivými kandidáty. Přečtěte si některé z nich:

Dostálová: Na vládě mi nejvíc vadí její neustálé lhaní. Do ANO už jsem podala přihlášku

Vondra: Babiš má nebezpečné kecy. Neváhá používat putinovskou propagandu

Nerudová: Babiš a ANO jsou zhoubou pro společnost. Hnutí STAN mi přirostlo k srdci

Zaorálek: Bezpečnostní hrozbou je Lipavský. Prezidenta Pavla dosadili na Hrad oligarchové

Nejedlová: Lpět na spalovacích motorech? Jako boj za parní stroj. Migrační pakt je nehumánní

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie