Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Komplikuje sa košickej Steelke budúcnosť? Člen slovenskej vlády spochybnil návratnosť investície do pecí

Vo februári cestoval šéf envirorezrtu Tomáš Taraba s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou do Japonska. Dvojica sa v krajine vychádzajúceho slnka pokúšala zistiť, aká je vízia nového majiteľa košických oceliarní Nippon Steel. Japonský gigant má záujem kúpiť od Američanov biznis, a to vrátane oceliarní na východe. „Diskusia sa venovala budúcnosti oceliarne, ktorá je významným zamestnávateľom na východe Slovenska, rovnako aj […]
Menej ako 1 min. min.

Vo februári cestoval šéf envirorezrtu Tomáš Taraba s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou do Japonska. Dvojica sa v krajine vychádzajúceho slnka pokúšala zistiť, aká je vízia nového majiteľa košických oceliarní Nippon Steel. Japonský gigant má záujem kúpiť od Američanov biznis, a to vrátane oceliarní na východe.

„Diskusia sa venovala budúcnosti oceliarne, ktorá je významným zamestnávateľom na východe Slovenska, rovnako aj súčasnému pohľadu Nippon Steel na ich plány v regióne,“ uviedli ministri po rokovaní v Japonsku.

Kmec hovorí o otáznej návratnosti

Pred košickou hutou totiž stojí veľká výzva. Ak chce byť konkurencieschopná v európskom regióne, musí výrobu postupne ozeleňovať a zbavovať emisií. Preto oceliari chcú nahradiť staré pece na fosílne palivá novými elektrickými, ktoré im majú pomôcť prežiť v budúcich rokoch. 

Investícia sa však šplh…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie