Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

KONAJÚ SA VOĽBY DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU Ide v poradí o piate eurovoľby po vstupe SR do EÚ. Voliči rozhodnú o 15 poslancoch, ktorí budú zastupovať Slove…

🗳🇪🇺 KONAJÚ SA VOĽBY DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU 📍 Ide v poradí o piate eurovoľby po vstupe SR do EÚ. Voliči rozhodnú o 15 poslancoch, ktorí budú zastupovať Slovenskú republiku v EP najbližších 5 rokov. 🏫 Voliči s trvalým pobytom na Slovensku (občania SR a občania štátov EÚ) hlasujú v okrsku podľa miesta svojho trvalého pobytu. […]
Menej ako 1 min. min.

🗳🇪🇺 KONAJÚ SA VOĽBY DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU

📍 Ide v poradí o piate eurovoľby po vstupe SR do EÚ. Voliči rozhodnú o 15 poslancoch, ktorí budú zastupovať Slovenskú republiku v EP najbližších 5 rokov.

🏫 Voliči s trvalým pobytom na Slovensku (občania SR a občania štátov EÚ) hlasujú v okrsku podľa miesta svojho trvalého pobytu.

🇸🇰 S hlasovacím preukazom môžu voliť v ktorejkoľvek z 5 930 volebných miestností.

🆔 Okrskovej volebnej komisii preukážu totožnosť predložením občianskeho preukazu alebo pobytového preukazu občana EÚ. Ak bol voličovi vydaný hlasovací preukaz, predloží aj ten a komisia mu ho odoberie.

🆔 Občan SR, ktorý nemá trvalý pobyt na Slovensku a ani v inom štáte EÚ, môže hlasovať v ktoromkoľvek okrsku. Predloží slovenský cestovný pas a čestné vyhlásenie, že má trvalý pobyt v cudzine.

✉️ Okrsková volebná komisia vydá voličovi hlasovacie lístky a prázdnu obálku opatrenú odtlačkom úradnej pečiatky obce, pričom na farbe pečiatky na obálke nezáleží.

📃 Volič v priestore za plentou vyberie 1 hlasovací lístok toho kandidujúceho subjektu, ktorému sa rozhodol odovzdať svoj hlas. Vloží ho bez ďalšej úpravy do obálky ALEBO na ňom vyznačí odovzdanie prednostného hlasu najviac u dvoch kandidátov. Spraviť tak môže zakrúžkovaním poradového čísla kandidáta. Obálku s hlasovacím lístkom vloží následne do volebnej schránky.

📦 Na požiadanie okrsková volebná komisia vydá voličovi za nesprávne upravené hlasovacie lístky iné.

🗳 Volič, ktorý sa nemôže dostaviť do volebnej miestnosti zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, má právo požiadať o hlasovanie do prenosnej volebnej schránky aj v deň volieb, a to okrskovú volebnú komisiu.

INFOLINKA MV SR PRE VOLIČOV
☎️02/4859 2317
☎️02/4859 2312

ℹ https://www.minv.sk/?ep24-info1sk

#EuroVoľby2024



Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie