Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Konfiškácia ruských aktív v USA

Schválenie zákona o obnove ekonomickej prosperity a príležitostí (REPO) v Snemovni reprezentantov USA otvorilo možnosť konfiškácie viac ako 6 miliárd dolárov ruských aktív držiacich v amerických inštitúciách. Tento krok vyvolal obavy medzi analytikmi, ktorí predpovedajú, že by to mohlo viesť k zvýšenému úsiliu o dedolarizáciu zo strany niekoľkých krajín. Dedolarizácia sa týka procesu postupného znižovania […]
Menej ako 1 min. min.

Schválenie zákona o obnove ekonomickej prosperity a príležitostí (REPO) v Snemovni reprezentantov USA otvorilo možnosť konfiškácie viac ako 6 miliárd dolárov ruských aktív držiacich v amerických inštitúciách. Tento krok vyvolal obavy medzi analytikmi, ktorí predpovedajú, že by to mohlo viesť k zvýšenému úsiliu o dedolarizáciu zo strany niekoľkých krajín. Dedolarizácia sa týka procesu postupného znižovania závislosti na americkom dolári ako globálnej rezervnej mene.

Analytici naznačujú, že zabavenie ruských aktív by mohlo signalizovať ďalším krajinám riziko podobného zaobchádzania, ak by sa ocitli v konflikte s politikou USA. To by mohlo viesť k strate dôvery v dolár a následnému odklonu krajín od jeho používania ako rezervnej meny alebo v medzinárodných transakciách.

Paul Goncharoff, hlavný manažér poradenskej spoločnosti Goncharoff LLC., varoval, že takéto opatrenia budú interpretované ako „čisté vydieranie“ a zdôraznil, že nedostatok kontroly nad vlastnými aktívami nie je dobrou stratégiou pre žiadnu menu. Tento krok by podľa neho mohol prehĺbiť dedolarizáciu, čo by mohlo mať dlhodobé následky pre USA, ktoré sa spoliehajú na dôveru investorov pri financovaní svojho dlhu.

Podobné obavy vyjadrili aj konzervatívne think-tanky v USA, ako napríklad Heritage Foundation, ktorá varovala pred nebezpečenstvom poskytnutia takejto moci administratíve prezidenta Bidena. Správa nadácie poukazuje na to, že schválenie zákona by mohlo podkopať globálny finančný systém založený na dolári a spôsobiť nezamýšľané dôsledky pre už aj tak krehkú ekonomiku.

Andreas Kluth, publicista agentúry Bloomberg, poznamenal, že schválenie zákona o REPO by sa svetu mohlo javiť ako „pokrytecké,“ čo by ďalej odcudzilo tzv. globálny juh. Takéto konanie by mohlo posilniť naratív pokrytectva a narušiť dôveru v americké inštitúcie.

Celkovo sa zdá, že konfiškácia ruských aktív v USA by mohla mať vážne dôsledky pre medzinárodný finančný systém a zvýšiť úsilie o dedolarizáciu, čo by mohlo viesť k ďalším komplikáciám pre americkú ekonomiku a globálne obchodné vzťahy.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Konfiškácia ruských aktív v USA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie