Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Konflikt okolo programu Gemini’s Earn sa blíži k záveru

Po dlhých mesiacoch neistoty a právnych sporov sa zdá, že konflikt okolo programu Gemini’s Earn, ktorý spôsobil zmrazenie finančných prostriedkov klientov na viac ako rok, sa konečne blíži k svojmu koncu. Tento prípad, ktorý vzbudil veľkú pozornosť v kryptomenovej komunite, sa týka spoločnosti Genesis Global Capital a jej partnera, burzy Gemini. V roku 2020, keď […]
Menej ako 1 min. min.

Po dlhých mesiacoch neistoty a právnych sporov sa zdá, že konflikt okolo programu Gemini’s Earn, ktorý spôsobil zmrazenie finančných prostriedkov klientov na viac ako rok, sa konečne blíži k svojmu koncu. Tento prípad, ktorý vzbudil veľkú pozornosť v kryptomenovej komunite, sa týka spoločnosti Genesis Global Capital a jej partnera, burzy Gemini.

V roku 2020, keď Gemini a Genesis uzavreli partnerstvo, ponúkli klientom v USA možnosť získavať úrok z ich kryptoaktív prostredníctvom programu Earn. Program fungoval bez problémov až do novembra 2022, kedy kolaps burzy FTX a pokles cien kryptomien prinútil Genesis Global Capital zmraziť aktíva klientov. Tento krok vyvolal vlnu nevôle a právnych krokov zo strany klientov, ktorí sa ocitli bez prístupu k svojim investíciám.

Situácia sa začala meniť 17. mája 2024, keď sudca Sean H. Lane schválil plán bankrotu spoločnosti Genesis podľa kapitoly 11. Toto rozhodnutie otvorilo cestu k vráteniu finančných prostriedkov klientom, ktoré boli zmrazené od novembra 2022. Podľa súdnych dokumentov sa očakáva, že Gemini začne vracať peniaze členom programu Earn do konca mája, čo predstavuje približne 3 miliardy dolárov v hotovosti a kryptoaktívach.

Rozhodnutie sudcu tiež zamietlo žalobu podanú spoločnosťou Digital Currency Group (DCG) a skupinou Genesis Crypto Creditors, ktorá tvrdila, že všetky pohľadávky by mali byť ocenené v amerických dolároch. Tento verdikt je významným krokom k ukončeniu konfliktu a umožňuje klientom dúfať v skoré vrátenie ich investícií.

Podľa nedávnych správ sa Gemini dohodlo na princípe vyrovnanie s Genesis a ďalšími veriteľmi v rámci bankrotu Genesis, ktoré, ak bude schválené súdom, povedie k vráteniu 100% digitálnych aktív klientom v naturáliách. Toto by znamenalo, že klienti, ktorí požičali napríklad jeden bitcoin v rámci programu Earn, by dostali späť jeden bitcoin. Taktiež by dostali akúkoľvek valorizáciu svojich aktív od času, keď ich do programu Earn vložili. Ak bude vyrovnanie schválené, klienti by mali dostať približne 97% svojich aktív v naturáliách do dvoch mesiacov a zvyšok ich zostatku by mal byť vrátený v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov.

Tento vývoj je pozitívnym signálom pre celý kryptomenový sektor, ktorý sa snaží získať späť dôveru investorov po sérii kolapsov a škandálov. Je to tiež pripomienka dôležitosti transparentnosti a regulácie v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti financií. Klienti programu Earn a celá kryptomenová komunita teraz môžu dúfať, že sa blíži koniec dlhého obdobia neistoty a že budú môcť znovu plne disponovať svojimi aktívami.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Konflikt okolo programu Gemini’s Earn sa blíži k záveru je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie