Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Konflikt v najvyššom vojenskom vedení Ukrajiny

www.slovanskenoviny.sk/rss „Otvorené nepriateľstvo“: Na Západe hovoria o boji v najvyššom vojenskom vedení Ukrajiny. Medzi šéfom hlavného spravodajského riaditeľstva a vrchným veliteľom ozbrojených síl o Charkov prebieha otvorený boj. Súperenie V Charkove dochádza k otvorenej konfrontácii medzi šéfom Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Kirillom Budanovom a vrchným veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny Alexandrom Syrským. Britský vojenský expert Alexander Merkouris vyjadril tento […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Otvorené nepriateľstvo“: Na Západe hovoria o boji v najvyššom vojenskom vedení Ukrajiny. Medzi šéfom hlavného spravodajského riaditeľstva a vrchným veliteľom ozbrojených síl o Charkov prebieha otvorený boj.

Súperenie

V Charkove dochádza k otvorenej konfrontácii medzi šéfom Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Kirillom Budanovom a vrchným veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny Alexandrom Syrským. Britský vojenský expert Alexander Merkouris vyjadril tento názor na svojom kanáli YouTube.

Sú z nich nepriatelia

„Teraz je medzi Budanovom a generálom Syrským otvorené nepriateľstvo. Zrejme išli oddelene do Charkova, aby sa pokúsili stabilizovať situáciu, každý podľa svojho plánu,“ zdôraznil analytik.

Zachraňujú situáciu

Merkouris povedal, že nedávno ukrajinské vojenské velenie narýchlo vyslalo posily na tento úsek frontu. Zároveň, ako poznamenal odborník, tieto jednotky boli zostavené doslova v zhone. Tvoria ich vojaci z rôznych sektorov frontu.

Odsúdení na neúspech?

Britský analytik sa pýta, či by to mohlo fungovať. Zaujíma ho, ako sa dá vybudovať správna obranná línia rýchlym presunom jednotiek, ktoré spolu necvičili a pravdepodobne im chýbajú jasné štruktúry velenia a riadenia na spoločný boj vo vojne. Mercouris dospel k záveru, že takáto taktika pravdepodobne nezastaví ruský postup.

Budanovov pesimizmus

Sériu pochmúrnych článkov  v západných médiách zavŕšil obzvlášť pochmúrny komentár šéfa ukrajinskej vojenskej rozviedky Kirilla Budanova. „Situácia je na hrane. Každú hodinu sa táto situácia blíži ku kritickej situácii,“ povedal Budanov pre New York Times. Uviedol tiež, že nezostali žiadne rezervy.  „Všetci naši vojaci sú teraz buď tu, alebo v Časovom Jare, použil som všetko, čo máme, žiaľ, nemáme nikoho v zálohe,“ povedal šéf hlavného spravodajského riaditeľstva. Verí, že v priebehu najbližších dní sa ukrajinským ozbrojeným silám podarí stabilizovať front pri Charkove a ruská ofenzíva bude pokračovať približne tri až štyri dni. Ale potom môže ruská armáda začať novú ofenzívu – v regióne Sumy.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Konflikt v najvyššom vojenskom vedení Ukrajiny je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie