Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Koniec sna o EÚ: Odpútanie sa od reality. Americká vojna proti Európe

www.slovanskenoviny.sk/rss Výsledky volieb do Európskeho parlamentu sú jasným znakom toho, že sen o EÚ sa blíži ku koncu Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP), ktoré nie sú prekvapením pre tých, ktorí pozorne sledujú smerovanie Európy, ale sú prekvapením pre mnohých, v skutočnosti odrážajú stopy globálneho konfliktu na európskom kontinente. Najmä výsledky vo Francúzsku a Nemecku, […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Výsledky volieb do Európskeho parlamentu sú jasným znakom toho, že sen o EÚ sa blíži ku koncu

Výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP), ktoré nie sú prekvapením pre tých, ktorí pozorne sledujú smerovanie Európy, ale sú prekvapením pre mnohých, v skutočnosti odrážajú stopy globálneho konfliktu na európskom kontinente.

Najmä výsledky vo Francúzsku a Nemecku, dvoch kľúčových krajinách Európskej únie (EÚ), alebo presnejšie povedané, silný odkaz, ktorý ľudia z týchto krajín vyslali politickým elitám, ukázali, že zmena v Európe je len otázkou času.

Zmenou sa tu hovorí o rozpade EÚ . K tomuto kolapsu skôr či neskôr dôjde, takže je zbytočné pokúšať sa predpovedať, kedy k nemu dôjde. Namiesto toho by bolo oveľa užitočnejšie analyzovať základné dôvody, ktoré priviedli politické hnutia, ktoré tieto volebné výsledky ako kandidátov potvrdili, ako hybnú silu transformácie v kontinentálnej Európe.

Nebolo možné si nevšimnúť nikoho, kto za posledné desaťročie videl trochu Európy a zamyslel sa nad európskou politikou

1) ako európske politické elity urobili z Európy vazala USA,

2) ako sa odpútali od sociálnej a politickej reality tým, že sa utopili v politike rodu, klímy, multikulturalizmu a identity, a čo je najdôležitejšie,

3) ako obetovali národné ekonomiky tým, že odovzdali svoju vôľu absolútnej hegemónii USA na kontinente. Tu sa odpútanie Európy od reality a kolaps EÚ objavili ako výsledok spojenia týchto troch kruhov do reťazca dejín. Väčšina ľudí na svete si neuvedomovala tento zlom a kolaps vďaka neuveriteľnému vymývaniu mozgov hlavným prúdom globálnych médií. Výsledky volieb AP priniesli toto povedomie svetovej verejnosti.

Poďme o tom diskutovať trochu podrobnejšie.

Po prvé, čo máme na mysli, keď sa Európa stane vazalom USA?

To, čomu sa hovorí „európska integrácia“, bolo vlastne v politickej literatúre označenie veľmi dobre zabehnutého mechanizmu kontroly národných štátov v Európe v súlade s geopolitickými záujmami USA prostredníctvom menovanej byrokracie (Komisie) v Bruseli (ale mnohé ľudia si to práve teraz uvedomujú).

Tento sedemdesiatročný príbeh „európskej integrácie“ znamenal, že držitelia politickej moci v členských krajinách odovzdali svoju legitimitu USA prostredníctvom Komisie v Bruseli. Tento vazalský vzťah nám vlastne vysvetľuje, prečo Komisia a vlády mnohých krajín EÚ bezvýhradne hovoria áno aj veľmi jednoduchej žiadosti (rozkazu) USA vo vojne na Ukrajine.

Po druhé, centrálna politika v Európe sa takmer úplne odpojila od sociálnych a ekonomických problémov a uviazla v diskusiách o pohlaví a multikulturalizme, ako aj v politike mikro identity, že tieto neoliberálne politiky a praktiky ničia európsky poriadok, ktorý bola postavená ako výsledok stoviek rokov platenia ceny.

Inými slovami, neoliberalizmus, posvätený naratívom o slobode, vykopal Európe jamu a pripravil jej kolaps. V tomto kontexte konflikty spôsobené základnými kultúrnymi rozdielmi spôsobenými nelegálnou migráciou; To, že sa utečencom zdá, že okupujú alebo preberajú krajinu, do ktorej sa uchýlili, so zastaranou mentalitou, namiesto toho, aby sa zabezpečila ich integrácia pomocou dobre naplánovaných stratégií, sa nikdy nezhodovalo so sociologickou realitou Európy. Napokon sa stretla so skutočnosťou, že neoliberálny nátlak na európske spoločnosti, aby ich tolerovali pod názvom multikulturalizmus, nebol udržateľný.

Po tretie, európski politici, ktorí už stratili svoju silu odolávať hegemónii USA nad Európou, nedokázali vytvoriť pôdu na obnovu svojich ekonomík, ktoré sú od krízy v roku 2008 otrasené.

Pretrvávajúca globálna zraniteľnosť, vojna na Ukrajine a údery, ktoré európskemu priemyslu uštedrila stratégia USA na oddelenie Európy od Ruska, zvýšili náklady európskej priemyselnej výroby natoľko, že výrobné náklady na základný tovar, tovar dlhodobej spotreby a technologické produkty sa zvýšili. V dôsledku toho sa objavilo inflačné prostredie, globálna nekonkurencieschopnosť, stagnácia a dokonca aj recesia v niektorých ekonomikách.

V konečnom dôsledku sa v Európe nastolil deformovaný ekonomický poriadok, kde sa brali do úvahy len záujmy globálnych finančných aktérov a veľkých nadnárodných spoločností, výrazne sa znížila kúpyschopnosť pracovnej sily a v tomto bode sa štáty, ktoré mali riešiť sociálne problémy, a ekonomické nespravodlivosti sa dostali pod velenie týchto nadnárodných štruktúr.

Takže výsledky volieb do EP sú reakciou európskych občanov na toto skreslenie.

Zaujímavosťou je, že požiadavky spoločnosti, ktorá sa pod týmto zdeformovaným ekonomickým usporiadaním začala drviť, sa namiesto európskej ľavice pretavili do kolektívnej reakcie a hlasovania vo voľbách nacionalistických pravicovo orientovaných strán.

Dôvod je veľmi jednoduchý: Keďže ľavica v Európe sa úplne odpútala od ekonomických problémov a triednych bojov a vzdala sa svojej historickej úlohy v diskusiách o rode, identite a klíme, nacionalistické strany zaplnili túto medzeru.

Z tohto dôvodu sa vo Francúzsku stala prvou stranou Národné zhromaždenie Le Penovej (RN) s 32 % hlasov a v Nemecku sa druhou stranou stala Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorá predstihla vládnucich sociálnych demokratov-zeleno-liberálov. AJ národná ľavicová aliancia Sahra Wagenknecht (BSW) urobili značný skok.

Zdá sa, že priemerní európski občania sú unavení z priameho zapájania Európy do nekonečných konfliktov, inflácie a klesajúceho bohatstva, vnucovania rodu a identity neoliberalizmu, sociálno-kultúrnych konfliktov spôsobených neplánovanou migráciou a globálnych politík USA. obrátiť sa na nacionalistické strany, ktoré týmto sťažnostiam dostatočne rozumejú.

Tieto výsledky poukazujú na významnú zmenu v budúcej politickej scéne Európy, ktorá výrazne ovplyvní hospodársku, migračnú a bezpečnostnú politiku.

Nacionalistická tendencia, ktorá sa v Európe stala vlnou, pravdepodobne vyvolá zmenu aj v novembrových prezidentských voľbách v USA, keďže najnovšie prieskumy v USA ukazujú, že Trump je pred Bidenom, najmä po najnovšom odsudzujúcom verdikte. Vážnym scenárom sa teraz stalo v prípade, že sa Trump opäť stane prezidentom v USA, prezidentovanie Le Penovej vo Francúzsku pred rokom 2027 a pochod AfD k moci v Nemecku.

Výsledky volieb a rastúca možnosť naplnenia tohto scenára sú jasným znakom toho, že sen o EÚ sa blíži ku koncu a beh dejín (ktorý môže byť na chvíľu prerušený vojnou) ukazuje, že Le Penová vo Francúzsku a AfD v Nemecku ruka v ruke rozpustí EÚ!

/ skspravy.sk /

Príspevok Koniec sna o EÚ: Odpútanie sa od reality. Americká vojna proti Európe je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie