Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Košice: KOŠICE A OKOLIE SA ZAZELENAJÚ VĎAKA INVESTÍCIÁM ZA 10,5 MILIÓNA EUR V metropole východu a jej okolí by sa už od budúceho roka mohlo začať s realizáciou d…

KOŠICE A OKOLIE SA ZAZELENAJÚ VĎAKA INVESTÍCIÁM ZA 10,5 MILIÓNA EUR 🌳⛲️🌸 ✅ V metropole východu a jej okolí by sa už od budúceho roka mohlo začať s realizáciou deviatich zelených projektov z eurofondov za takmer 10,5 milióna eur. Priamo v Košiciach by sa mohli zrevitalizovať verejné priestranstvá, parky a fontány v šiestich rôznych lokalitách […]
Menej ako 1 min. min.

KOŠICE A OKOLIE SA ZAZELENAJÚ VĎAKA INVESTÍCIÁM ZA 10,5 MILIÓNA EUR 🌳⛲️🌸

✅ V metropole východu a jej okolí by sa už od budúceho roka mohlo začať s realizáciou deviatich zelených projektov z eurofondov za takmer 10,5 milióna eur. Priamo v Košiciach by sa mohli zrevitalizovať verejné priestranstvá, parky a fontány v šiestich rôznych lokalitách v mestských častiach Dargovských hrdinov, Juh, Sever, Sídlisko KVP, Staré mesto a Západ. Ďalšie tri projekty by sa uskutočnili v Družstevnej pri Hornáde, Seni a Valalikoch.

Takýto je výsledok nedávneho zasadnutia Kooperačnej rady Udržateľného mestského rozvoja (UMR) Košice, ktorá schválila podporu budovania prvkov zelenej a modrej infraštruktúry v obciach a mestách. Projektové zámery boli predložené nielen mestom Košice, ale aj mestskými časťami (MČ) a okolitými obcami. 👍

📣 Nᴀ ᴀᴋᴇ́ ᴘʀɪᴘʀᴀᴠᴏᴠᴀɴᴇ́ ᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛʏ ʙʏ ᴍᴀʟɪ ɪ́sᴛ̌ ᴇᴜʀᴏғᴏɴᴅʏ?

✅ Stará Jazdiareň (žiadateľ mesto Košice): Revitalizácia priľahlého okolia “Starej Jazdiarne” prostredníctvom budovania prvkov zelenej a modrej infraštruktúry (1 884 767 €). Revitalizácia okolia Starej jazdiarne má vydané stavebné povolenie.

✅ Katkin Park (žiadateľ MČ Košice – Západ): Podpora budovania prvkov zelenej a modrej infraštruktúry (1 102 100 €). Podpora budovania prvkov zelenej a modrej infraštruktúry v MČ Košice – Západ, Katkin Park

✅ Sídlisko KVP (žiadateľ Mestská časť Košice – KVP): Revitalizácia verejného priestoru „Fontána“ KVP Košice pri fontáne na Bauerovej a Zombovej ulici (3 500 000 €). Projekt má vydané právoplatné stavebné povolenie.
Cieľom je vytvoriť funkčné námestie, ktoré by sa opäť mohlo stať centrom aktívneho odpočinku miestnych obyvateľov. Projekt má zatiaľ vydané stavebné povolenie a je hotová dokumentácia pre realizáciu stavby, ktorú bude mať na starosti MČ Sídlisko KVP. Nepôjde len o technickú rekonštrukciu fontány. Pri návrhu revitalizácie zohľadnila MČ potreby a predstavy miestnych obyvateľov, s ktorými konzultovala ich víziu využitia priestoru.

✅ Družstevná pri Hornáde: Zelená obec (668 220 eur).

✅ Seňa: Budovanie prvkov zelenej infraštruktúry (531 051 eur).

✅ Valaliky: Park Slnečná ulica (519 148 eur).

✅ Pasteurovo námestie (žiadateľ mesto Košice): Regenerácia vnútroblokového priestoru na Pasteurovom námestí v Košiciach – Juh (1 385 281 €). Vnútroblok na Pasteurovom námestí má hotovú dokumentáciu pre realizáciu stavby.

✅ Vysokoškolská ulica v MČ Košice – Sever (žiadateľ mesto Košice): Budovanie prvkov zelenej a modrej infraštruktúry prostredníctvom revitalizácie parku Vysokoškolská (340 617 €)

✅ Bašťovanského a Clementisova v MČ Dargovských hrdinov (žiadateľ mesto Košice): Revitalizácia verejného priestranstva Baštovanského a Clementisova, Košice (449 493 €)

Nad rámec alokácie boli odsúhlasené ďalšie štyri projekty za 2,5 milióna eur, na ktoré budú môcť žiadatelia podať žiadosť o eurofondy po uvoľnení alokácie ako napr. z úspor po ukončení verejného obstarávania.
✅ Revitalizácia verejného priestranstva na Triede SNP 63 – 68 (žiadateľ mesto Košice, 241 649 €)
✅ Regenerácia vnútrobloku Húskova- Hemerkova, Košice – KVP (žiadateľ mesto Košice, 941 600 €)
✅ Budovanie prvkov zelenej a modrej infraštruktúry prostredníctvom revitalizácie fontány a jej okolia v MČ Košice – Západ, Luník I. (žiadateľ MČ Košice – Západ, 765 270 €)
✅ Revitalizácia promenádneho chodníka a okolia OC Jednota (žiadateľ MČ Košice – KVP, 586 085 €)

ℹ️ Pre detailnejšie informácie čítajte tlačovú správu mesta: https://www.kosice.sk/clanok/kosice-a-okolie-sa-zazelenaju-vdaka-investiciam-za-10-5-miliona-eur




Zdroj: Mesto Košice

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie