Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Košická hokejová hala to má definitívne spočítané. Pôjde do dražby

Už v januári tohto roka sme vás informovali o tom, že známa košická hokejová aréna má finančné problémy, pričom je už viac ako rok zatvorená. O tejto téme rozsiahlejšie informoval portál Aktuality. Reč je o Crow Arene, ktorá po minulé roky miestnych lákala na verejné korčuľovanie. Svoje zázemie tam mali aj krasokorčuliarske kluby. Dôvod dražby je […]
Menej ako 1 min. min.

Už v januári tohto roka sme vás informovali o tom, že známa košická hokejová aréna má finančné problémy, pričom je už viac ako rok zatvorená. O tejto téme rozsiahlejšie informoval portál Aktuality.

Reč je o Crow Arene, ktorá po minulé roky miestnych lákala na verejné korčuľovanie. Svoje zázemie tam mali aj krasokorčuliarske kluby.

Dôvod dražby je hlavne ten, že majitelia prestali splácať úver v hodnote 1,3 milióna eur, ktorý im ešte v roku 2012 poskytol Environmentálny fond. Keďže splátky meškali, štát od zmluvy odstúpil.

Ako spoločnosť tvrdí, do omeškania s platením splátok sa dostala najmä v dôsledku mimoriadnej situácie súvisiacej so šírením ochorenia covid-19, pričom tejto okolnosti objektívne nemohla zabrániť ani jej vznik predvídať.

Financie sa použili na rekonštrukciu a zníženie energetickej náročnosti, napríklad inštalovaním fotovoltaiky na strechu haly. Zároveň sa majitelia zaviazali k mesačným splátkam.

Hala má viacero dlhov

Teraz chce Environmentálny fond zvyšné peniaze späť. Presná suma, ktorú mu Crow Arena dlhuje, je 803 991,82 eur. Okrem toho spoločnosť dlhuje aj mestu Košice približne 50-tisíc eur, pričom v tejto sume je zahrnutá daň z nehnuteľnosti a poplatok za odvoz odpadu.

Dlhy ani tam nekončia. Ďalších viac ako 3 700 eur dlhuje zdravotnej poisťovni Dôvera a ďalších 4 100 eur Všeobecnej zdravotnej poisťovni.

Košická Crow Arena zrejme poputuje do dražby. Zdroj: myliga.sk

Ďalším možným dôvodom nesplácania úveru je podnet trestného oznámenia zo strany podnikateľky Gabriely Germekovej, ktorá je spoločníčkou vo vlastníctve Crow Areny. V marci minulého roka bolo podané na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo sprenevery, podvodu a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Trestné činy mali byť spáchané organizovanou skupinou, ktorá mala fungovať už od roku 2017, pričom vzniknutá škoda sa odhaduje až na 1,7 milióna eur. Vyšetrovanie tejto udalosti je stále v procese.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Aktuálni majitelia Crow Areny by chceli za predaj aspoň 3 milióny eur, zhodli sa však, že ideálna čiastka by predstavovala až dvojnásobok.

Hokejová hala sa už objavila v ponuke žilinskej spoločnosti zameranej na akcie a reality. Výmera celej haly je 9 700 metrov štvorcových. Cena je aktuálne stanovená na 3,35 milióna eur. V tejto sume nie je zahrnutá len samotná hala, ale aj priľahlý pozemok, strojovňa a parkovisko.

Crow Arena

Spoločnosť Crow Arena, s.r.o. odkúpila od klubu HC Košice starý štadión na Lokomotíve v marci 2011. Štadión bol vybudovaný ako domovský stánok košického krasokorčuliarskeho Kraso Centra Košice. Pôvodne mala hala kapacitu 2 000 miest, no po rekonštrukcii sa počet miest znížil na 1 100. Dôvodom bolo vybudovanie šatňí, fitness a reštaurácie.

 

Zaujímate sa o to, ako odísť do dôchodku so štedrým pasívnym príjmom? Pozrite si naše video!

The post Košická hokejová hala to má definitívne spočítané. Pôjde do dražby appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie