Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Košická župa otvorila v Medzibodroží autocentrum. Pripravia študentov aj pre automobilku Volvo

Kráľovský Chlmec – Košická župa v predstihu myslím na rozvoj a vzdelávanie a aj dostatok kvalitnej pracovnej sily. V súvislosti s príchodom automobilky Volvo župa posilňuje študijné a učebné odbory zamerané na tento segment. Nový odbor mechanik, mechatronik otvoria na Strednej odbornej škole techniky a remesiel v Kráľovskom Chlmci. „Vyššiu kvalitu vzdelávania ponúka táto naša škola […]
Menej ako 1 min. min.

Kráľovský Chlmec – Košická župa v predstihu myslím na rozvoj a vzdelávanie a aj dostatok kvalitnej pracovnej sily. V súvislosti s príchodom automobilky Volvo župa posilňuje študijné a učebné odbory zamerané na tento segment. Nový odbor mechanik, mechatronik otvoria na Strednej odbornej škole techniky a remesiel v Kráľovskom Chlmci.

„Vyššiu kvalitu vzdelávania ponúka táto naša škola aj vďaka novému školskému autocentru. Som veľmi rád, že už po minulých investíciách, vďaka ktorým sa podarilo školu zmodernizovať na jednu z tých najviac zmodernizovaných v rámci celého Košického kraja, pokračujeme v ďalšom rozvoji a držíme trend. V tomto prípade vďaka vyše 100-tisíc eurám vznikli nové dielne, v ktorých sa budú vzdelávať v praktickej časti budúci mechanici a mechatronici. A o tých je na trhu práce naozaj núdza. V týchto nedostatkových profesiách po príchode Volva nájdu uplatnenie noví odborníci, ktorí dostanú vyššie platy a čo je rozhodujúce, zostanú doma. So získaním zaujímavej práce nebudú mať žiaden problém,” uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Podľa Danka sú rekreačné poukazy ideálne na vyplácanie odmeny. Zamestnávatelia tomu nerozumejú, tvrdí

Táto škola získala aj nové pomôcky a počítače, takže  štúdium získalo na atraktivite. Po rozsiahlej rekonštrukcii historickej budovy škola získala tiež systém vyučovania mechatroniky tekutinových systémov s multimediálnou podporou a interiérový nábytok.

„Odborné vzdelávanie bude mať priame prepojenie aj na závod Volvo. Ako technická škola so 117-ročnou tradíciou učíme študentov v takých odboroch ako mechanik, elektrotechnik, autoopravár, programátor obrábacích strojov a zariadení, mechanik strojov a zariadení. V rámci nového projektu pribudla aj učebňa a dielňa vo štvorročnom odbore mechatronika,” potešila sa riaditeľka tejto školy Enikö Pogányová.

Len v samotnej budove nového autocentra pribudli pracoviská pneuservisu a diagnostiky, geometrie a odbornej učebne na montáž a demontáž motorov. Približne 20 žiakom budú naplno slúžiť od nového školského roka. Plánujú však aj rozširovať odborné znalosti v rámci širokej ponuky služieb vodičom z okolia pri výmene kolies, diagnostike a geometrii.

Projekt Inovatívne technológie vo vzdelávaní strojárenských odborov si celkovo vyžiadal takmer 500-tisíc eur, z toho 350-tisíc eur získala škola z Integrovaného regionálneho operačného programu, zvyšnú sumu poskytol zo svojho rozpočtu Košického samosprávneho kraja.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie